Ministrul Muncii începe luni dialogul cu sindicatele privind viitoarea lege a salarizării

DE Alexandru Pop | Actualizat: 28.05.2023 - 13:19
Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a anunțat că discuțiile cu sindicatele pe noua lege a salarizării din sistemul bugetar vor începe săptămîna viitoare - Foto: Facebook/Dan Cărbunaru

Dan Cărbunaru spune că de săptămâna viitoare Executivul va începe discuțiile pe grilele viitoarei legi a salarizării din sistemul bugetar.

SHARE

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunţat că, începând de luni, ministrul Muncii, Marius Budăi va începe în mod accelerat dialogul cu reprezentanţii sindicatelor, mai întâi cu cei din Educaţie, apoi cu sistemul sanitar, transporturi.

„Din dispoziţia domnului prim-ministru Nicolae Ciucă, începând de mâine, ministrul Muncii, Marius Budăi, începe deja dialogul cu reprezentanţii sindicatelor.

Desigur, începând cu cei din Educaţie, dar nu numai, pentru noile grile ale viitoarei legi a salarizării. Am anunţat deja zilele trecute accelerarea calendarului, devansare sa pentru data de 15 iulie. Era fixat ca termen în PNRR pentru sfârşitul acestui an, în decembrie, dar iată că 15 iulie este termenul asumat la nivelul Guvernului pentru a avea noile grile ale salarizării personalului din sistemul bugetar.

Citește și: Guvernul a pregătit ordonanța care va asigura majorarea veniturilor personalului din Educație

Pentru a câştiga timp, deoarece 15 iulie este termenul până la care experţii Băncii Mondiale sunt aşteptaţi să-şi prezinte opinia, analizele şi viziunea privind cum ar trebui să arate noile grile ale salarizării din sistemul public, în paralel, pentru a reuşi să comprimăm cât mai mult etapele necesare pentru a ajunge la o variantă finală şi corectă a sistemului de salarizare publică din România, ministrul Muncii va începe de mâine consultările, discuţiile, dialogul cu reprezentanţii sindicatelor din toate domeniile, începând cu Educaţia", a spus Cărbunaru duminică, într-o conferinţă de presă.

Dan Cărbunaru spune că dialogul cu sindicatele pe noua lege a salarizării din sistemul bugetar trebuie finalizat cît mai repede

„Ce aş vrea să vă mai spun este că, până miercuri, când va avea loc şedinţa de Guvern, premierul a cerut ministrului Muncii ca acest dialog să se realizeze accelerat cu toţi reprezentanţii sindicatelor, începând cu Educaţia, aşa cum ne-am angajat.

Citește și: Averea fabuloasă a sindicalistului din educație, Anton Hadăr: 7 terenuri, 4 case și 9.000 € pe lună

Educaţia este pentru acest Guvern o prioritate şi se va păstra ca prioritate la nivel naţional şi în viziunea pe care viitorul program de guvernare, care va deveni lege prin votul în Parlament, o să-l consfinţească. 

Aceasta din perspectiva garanţiilor necesare pentru sistemul educaţional, în contextul în care întregul dialog care s-a purtat până acum a avut în vedere nevoia de a oferi aceste garanţii, că salariile profesorilor, salariile celor din sistemul educaţional se vor regăsi la un nivel superior. (...)

Citește și: 21.000 lei/lună pentru Marius Nistor din 6 venituri. Câștigă de 4 ori mai mult ca un profesor

Mâine începe dialogul Guvernului prin intermediul ministrului Muncii cu toate categoriile sindicale, începând cu Educaţia, va continua cu cei din sistemul sanitar, cu cei din transporturi, cu toţii, astfel încât miercuri, la şedinţa de Guvern să poată avea loc o discuţie, o analiză în interiorul Executivului privind formula optimă privind salarizarea în sistemul bugetar", a explicat purtătorul de cuvânt al Executivului. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te