Ministrul Finanțelor a făcut anunțul așteptat de sinistrați, după inundații. „Vom aloca fonduri”

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 15.09.2024 - 17:59
Ministrul Finanțelor a făcut anunțul așteptat de sinistrați, după inundații - Foto: INQUAM Photos/George Călin
Ministrul Finanțelor a făcut anunțul așteptat de sinistrați, după inundații - Foto: INQUAM Photos/George Călin

Ministrul Finanțelor a făcut anunțul așteptat de sinistrați, după inundații. Persoanele afectate de de consecințele ploilor abundente aduse de ciclonul Boris vor beneficia de ajutoare financiare din partea Guvernului.

SHARE

Ministrul Finanțelor a făcut anunțul așteptat de sinistrați, după inundații. Ploile torențiale care au căzut în câteva județe ale țării, aduse de ciclonul Boris, au luat patru vieți și au distrus sau afectat mii de gospodării, mai ales din județele Galați și Vaslui.

Ministrul Finanțelor a făcut anunțul așteptat de sinistrați, după inundații. „Vom aloca fonduri”

Peste 5.000 de gospodării și 15.000 de persoane sunt afectate în județele Galați și Vaslui de fenomenele meteo periculoase înregistrate în ultimele zile, conform bilanțului comunicat de Ministerul Afacerilor Interne.

În acest context, Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, a anunțat, duminică, faptul că persoanele care trec acum prin momente extrem de dificile, fiindu-le distrusă agoniseala de-o viață, vor primi ajutor financiar din Fondul de Intervenții pentru Situații de Urgență al Guvernului.

Citește și: Lista școlilor închise luni și marți, din cauza inundațiilor. Anunțul Ministerului Educației

„Ne-am angajat să folosim toate resursele disponibile și, de aceea, vom aloca fonduri din Fondul de Intervenții pentru Situații de Urgență, pentru a ajuta la refacerea caselor și a vieților. 

Fiecare persoană va avea parte de sprijinul nostru, astfel încât toți să-și poată regăsi pacea și stabilitatea de dinainte de acest dezastru. 

Nu va fi ușor, dar vom fi alături de voi la fiecare pas. Nimeni nu va fi lăsat în urmă. Vom reconstrui împreună, cu demnitate și compasiune”, a scris Marcel Boloş, într-o postare pe Facebook.

În același mesaj ministrul i-a felicitat toţi eroii care duc greul în aceste momente: pompieri, jandarmii, militari, medici, voluntari - pe toţi cei care s-au pus în slujba binelui au demonstrat ce înseamnă adevăratul spirit de solidaritate şi sacrificiu.

„Sunt în continuare clipe grele, în care inimile noastre sunt strâns legate de toți cei afectați de inundațiile care au lovit cu o forță nemiloasă Galațiul. Gândurile noastre se îndreaptă, cu profundă compasiune, către familiile celor care și-au pierdut oamenii dragi.

Nu există cuvinte suficiente pentru a alina durerea lor, dar vă promitem că nu veți fi lăsați să înfruntați această pierdere singuri. 

Felicitări tuturor eroilor care duc greul în aceste momente: pompierii, jandarmii, militarii, medicii, voluntarii – toți cei care s-au pus în slujba binelui au demonstrat ce înseamnă adevăratul spirit de solidaritate și sacrificiu”, a mai menționat Marcel Boloș în mesajul său.

Citește și: VIDEO/FOTO Dezastru după inundații: 15.000 oameni au fugit din calea apelor. 5.000 de case distruse

Patru persoane şi-au pierdut viaţa în urma inundaţiilor care s-au produs în ultimele zile în judeţul Galaţi.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te