Ministrul Economiei, întâlnire cu ambasadorul SUA: „România se poate transforma în lider regional”

DE Alin Crișan | Actualizat: 27.07.2023 - 19:09
Ministrul Economiei și ambasadorul SUA în România - Foto: Facebook/ Ștefan Radu Oprea

Întâlnirea a creat prilejul de reafirmare a bunelor relaţii de prietenie dintre cele două state, fiind totodată exprimat angajamentul ferm de consolidare a parteneriatului strategic, în scopul promovării prosperităţii economice.

SHARE

Importanţa exploatării potenţialului României, din perspectiva resurselor naturale de care aceasta dispune, a fost discutată joi în cadrul unei întâlniri între ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan-Radu Oprea, cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Kathleen Kavalec, în condiţiile în care există inclusiv premisele de a converti ţara noastră într-un catalizator pentru dezvoltarea reactoarelor modulare mici (SMR) în această zonă a Europei.

Ministrul Economiei, întâlnire cu ambasadorul SUA: „România se poate transforma în lider regional”

"România are o serie de avantaje competitive, care o pot transforma în lider pe piaţa din regiune". Pornind de la această afirmaţie, agreată de ambele părţi, discuţiile s-au îndreptat către importanţa exploatării potenţialului ţării noastre, din perspectiva resurselor naturale de care dispunem, existând inclusiv premisele de a converti România într-un catalizator pentru dezvoltarea reactoarelor modulare mici (SMR) în această zonă a Europei", se arată în comunicat.

În continuarea dialogului, a fost subliniat interesul tot mai crescut al companiilor americane pentru derularea de investiţii în România, în prim-plan fiind industria de apărare, mai ales cea aeronautică. În acest sens, Kathleen Kavalec a anunţat organizarea, la finalul anului, a unei misiuni economice în România, la care vor fi prezente firme din Statele Unite ale Americii, doritoare să exploreze oportunităţile de afaceri.

Iniţiativa Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România a fost salutată de ministrul Ştefan-Radu Oprea, care şi-a luat angajamentul de a oferi sprijin în organizarea evenimentului. Mai mult, ţinând cont de potenţialul României de a deveni un hub logistic pentru Statele Unite ale Americii în procesul de reconstrucţie a Ucrainei, precum şi de oportunităţile la Marea Neagră, demnitarul român a precizat că va continua să aibă întâlniri cu investitorii americani care au ales să îşi extindă afacerile în România, luând în calcul, totodată, posibilitatea de a efectua o vizită oficială peste ocean, în acelaşi scop.

Citește și: Ministerul Educaţiei: „Peste 143 de milioane de euro au fost alocaţi pentru campusurile studenţeşti”

Printre alte teme abordate în cadrul discuţiei, se remarcă şi proiectele României de digitalizare a activităţilor, cu accent pe simplificarea procedurilor administrative în scopul obţinerii unor rezultate eficiente, dar şi aderarea ţării noastre la Organizaţia de Cooperare şi Dezvoltare Economică, proces care beneficiază de susţinerea Statelor Unite ale Americii.

În încheiere, ministrul Ştefan-Radu Oprea a oferit ambasadorului SUA un cadou cu valoare simbolică - volumul "Părinţi şi copii", a cărui autoare este Sofia Nădejde, considerată un "soldat al emancipării femeilor".

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te