Ministerul lui Carmen Dan își face imagine după prinderea ucigașului polițistului din Timiș

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 04.06.2019 - 09:32
Foto: Facebook

"Prinderea lui nu poate şterge durerea imensă provocată de pierderea colegului nostru, Cristian Amariei!", a fost mesajul publicat pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne, după prinderea lui Ionel Marcel Lepa, ucigașul polițistului din Timiș, arestat marți.

SHARE

Mesajul emoțional este însoțit de fotografia criminalului, încadrat de doi polițiști din forțele speciale.

Sosit luni seara la Timisoara, pentru a urmări operaţiunea de capturare a lui Lepa, șeful Poliţiei Române, Ioan Buda, a declarat, după capturarea criminalului, că este meritul colegilor săi că l-au prins.

Citește și: A fost prins ucigașul polițistului din Timiș

”Am promis că ies şi discut cu dumneavoastră pentru că am avut cu colegii de studiat mai multe piste, am desfăşurat mai multe activităţi complexe. Este meritul colegilor, e important că l-am prins pe criminal, se efectuează cercetări la faţa locului şi colegii mei vă vor da toate detaliile. Nu a opus rezistenţă. Avea şi pistolul şi mai avea şi cartuşele la el. Da, avea pistolul la brâu şi avea borseta langa el... Sa lămurim o problemă. Discutăm de modul de organizare a misiunii defectuos. Eu mă refer strict la organizarea misiunii, nu la intervenţie, iar meritul este al colegilor pentru rezultatele care s-au obţinut. După cercetarea la faţa locului veţi primi toate detaliile", a declarat Buda.

Uciderea polițistului Cristian Amariei a declanșat o veritabilă furtună în rândul opiniei publice. Ministrul de Interne, Carmen Dan, și subordonații săi din conducerea Poliției Române, au fost făcuți responsabili pentru aacest eveniment tragic și li s-a cerut demisia. 

Carmen Dan a declarat că nu se simte responsabilă pentru acest eveniment şi că şi-ar da demisia doar dacă asta l-ar readuce la viaţă pe agentul ucis.

Traian Berbeceanu, fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, a scris o postare foarte dură pe Facebook:

”S-a mai prăpădit un poliţist aflat în misiune, doamna Carmen Dan. De astă dată, împuşcat de un infractor recidivist, urmărit internaţional. Nu, doamnă ministru, colegul nostru nu avea echipament de protecţie, nu era dotat cu vreuna dintre miile de veste antiglonţ promise în urmă cu doi ani. Nu doamnă ministru, poliţistul ucis şi colegii lui nu erau înarmaţi cu pistoalele de ultimă generaţie promise, ci cu pistoletele Carpaţi, vechi, decalibrate şi absolut neperformante.

Ştim, doamna ministru, că partidul care v-a propulsat în funcţie a risipit energii şi resurse deosebite pentru amnistie, pentru graţiere, pentru reducerea limitelor prescripţiei faptelor penale. Poate că de aceea, doamnă ministru, nu v-a mai rămas timp să vă gândiţi la poliţiştii înjunghiaţi în gări şi la cei împuşcaţi în misiune, la lipsurile logistice deosebite ale celor care-şi desfăşoară activitatea în stradă. Ştim însă sigur că vă veţi grăbi cu înaintarea în grad, post mortem, a EROULUI NOSTRU! Gest care nu mai foloseşte nimănui, doamnă ministru...”, a postat Berbeceanu.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te