Metoda inedită prin care doi ucraineni furau din mașinile ieșenilor. Cum bruiau cheile

DE Alin Crișan | Actualizat: 26.02.2024 - 21:26
Metoda inedită prin care doi ucraineni furau din mașinile ieșenilor. Cum bruiau cheile - Foto: Ziarul de Iași/ Imagine cu caracter ilustrativ

Metoda inedită prin care doi ucraineni furau din mașinile ieșenilor. Metoda furtului din maşini cu ajutorul unei telcomenzi false a fost “brevetat” prin anul 2011.

SHARE

Doi ucraineni au pus pe jar poliţiştii din Iaşi după ce au reuşit să fure din torpedoul maşinii unui tânăr din Republica Moldova o sumă mare de bani.

Metoda inedită prin care doi ucraineni furau din mașinile ieșenilor. Cum bruiau cheile 

Poliţiştii i-au căutat timp de o lună pe ucrainenii care, spun poliţiştii, nu aveau cazier şi nici nu sunt refugiaţi. Ucrainenii ar fi dat lovitura fără să ştie că moldoveanul ţine în maşină o sumă aşa mare de bani. 

“Hoţii au folosit o cheie mincinoasă, care blochează semnalul cheii originale iar maşina nu se mai încuie, deşi proprietarul are senzaţia că portierele au fost blocate atunci când a acţionat telecomanda”, ne-a spus un expert din Iaşi care deblochează frecvent maşini. Iată ce ne sfătuieşte expertul pentru a ne feri de hoţii din maşini.

Poliţiştii de la Secţia 3 Iaşi (Centru) au alergat o lună întreagă pentru a-i prinde pe cei doi ucraineni în vârstă de 44 de ani care au dat lovitura. Mai ales că ucrainenii nu figurau ca fiind refugiaţi, şi nu aveau nici cazier.

De asemenea, cei doi hoţi par să fi acţionat la întâmplare, şi nu ştiau că proprietarul unui autoturism Volkswagen, de 24 de ani, din Republica Moldova, are atâţia bani în torpedoul maşinii: 90.000 de lei.

Aveau toţi banii asupra lor

Şeful Poliţiei Municipiului Iaşi ne-a spus că s-a lucrat mult la acest caz. “Am avut o echipă de poliţişti buni de la Secţia 3 care a muncit mult la acest caz. Este interesant cazul. Când hoţii au fost prinşi, aveau banii asupra lor, toată suma furată”, ne-a spus Adrian Stoian, şeful Poliţiei Municipiului Iaşi.

“Din cercetări a rezultat că, la data de 16 ianuarie a.c., aceştia, prin folosirea unui dispozitiv improvizat care blochează activarea sistemului de închidere centralizată a uşilor unui autovehicul, prin bruierea semnalului aferent acestui sistem, ar fi sustras din autoturismul persoanei vătămate, un tânăr de 24 de ani, suma de 90.000 de lei”, arată reprezentanţii IPJ Iaşi.

Cei doi hoţi au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore, apoi judecătorii au decis arestarea lor pentru 30 de zile, pentru furt calificat.

“Istoria” interesantă a acestei metode de furat

Metoda furtului din maşini cu ajutorul unei telcomenzi false a fost “brevetat” prin anul 2011.

Un expert din Iaşi consultat de către jurnaliştii Ziarul de Iaşi, care are firmă de descuiat autoturisme blocate, ne-a spus zilele trecute că, în prezent, acest gen de telecomenzi se pot găsi pe internet, la preţuri accesibile. 

“Sunt dispozitive cu care se acţionează asupra unor mecanisme de închidere, fără a le distruge sau deteriora, în scopul de a le dezactiva şi de a avea acces la bunurile din maşină.

Se foloseşte un dispozitiv improvizat care blochează activarea sistemului de închidere centralizată a uşilor unui autovehicul, prin bruierea semnalului aferent acestui sistem. Poate fi şi o cheie contrafăcută, multiplicată neautorizat.

Citește mai multe pe Ziarul de Iași

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te