MediaSind TVR declanşează greva împotriva abuzurilor conducerii Televiziunii Naţionale

DE Adelina Sahlean | 02.09.2019 - 11:03

Sindicatul MediaSind TVR declanşează luni o grevă prin exces de zel împotriva abuzurilor conducerii Televiziunii Naţionale, potrivit unui comunicat de presă.

SHARE

"În conformitate cu Rezoluţia adoptată de membrii Adunării Generale a Sindicatului Român al Jurnaliştilor - Filiala MediaSind TVR din data de 17 iulie 2019, începând de astăzi, 2 septembrie 2019, în Societatea Română de Televiziune vor fi declanşate acţiuni de protest sub forma grevei prin exces de zel. Având în vedere că, potrivit Legii nr. 62/2011, pe perioada existenţei în vigoare a unui Contract Colectiv de Muncă este interzisă declanşarea grevei propriu-zise, până la expirarea acestui contract, 31 decembrie 2019, membrii MediaSind TVR vor apela la alte forme de protest permise de lege, aşa cum s-a întâmplat pe perioada Festivalului Cerbul de Aur, când membrii de sindicat prezenţi la eveniment au protestat printr-o grevă japoneză, prin purtarea de tricouri inscripţionate 'Interzis impostura' şi 'Respect pentru Televiziunea Publică'", se arată în comunicat, potrivit Agerpres.

Conform MediaSind TVR, această formă de protest, fără a afecta calitatea emisiunilor şi programelor TVR, presupune doar o schimbare de ritm din partea angajaţilor. De exemplu, în aceste condiţii, personalul redacţional va verifica cu o atenţie sporită şi îndelungată mai multe surse de informare decât se face în mod uzual, documentarea se va face cu mai multă minuţiozitate etc. Cât priveşte personalul tehnic, acesta va respecta cu stricteţe, în toate situaţiile, etapele protocoalelor de lucru, a normelor de protecţie a muncii şi a celor privind securitatea şi sănătatea în muncă.

Aceştia spun că dialogul social din TVR s-a depreciat în mod considerabil, iar organizaţiei sindicale reprezentative nu i se recunoaşte calitatea de partener social, conform legislaţiei româneşti, a directivelor şi convenţiilor internaţionale din domeniul relaţiilor de muncă.

"Opinia publică a constatat că, în ultimii doi ani, angajaţii au fost trataţi de preşedintele-director general Doina Gradea cu aroganţă şi cu lipsă de respect. Dialogul social din TVR s-a depreciat în mod considerabil, iar organizaţiei sindicale reprezentative nu i se recunoaşte calitatea de partener social, conform legislaţiei româneşti, a directivelor şi convenţiilor internaţionale din domeniul relaţiilor de muncă”, se spune în document.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.