Marea Britanie spune că Rusia plănuiește un exercițiu strategic nuclear în curând

DE Daniel Toșa | 10.02.2022 - 13:26
Marea Britanie spune că Rusia plănuiește un exercițiu strategic nuclear în curând/FOTO: DailyMail

Rusia plănuiește să organizeze un exercițiu strategic nuclear a declarat joi secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace, în ciuda tensiunilor extreme din jurul Ucrainei.

SHARE

Wallace a avertizat că acțiunile Kremlinului se îndreaptă într-o direcție greșită, în ciuda eforturilor de a găsi o soluție diplomatică, declarând că serviciile de informații au sugerat că Rusia că Rusia se implică în planuri pentru așa-numitele operațiuni „sub steag fals" ca pretext pentru invadarea Ucrainei, precum și în desfășurarea de atacuri cibernetice și alte activități destabilizatoare, relatează Daily Mail.

„În pofida discuțiilor, direcția de deplasare este în direcția greșită”, a declarat Wallace la Radio BBC.

„Rușii încă își cresc grupurile tactice de batalioane... Ei plănuiesc să înceapă în curând un exercițiu strategic nuclear și, într-adevăr, vedem mai multă activitate în alte părți”.

Citește și: VIDEO ÎPS Teodosie, despre Vladimir Putin: „Nu-i negru cum îl prezintă lumea. E cel mai mare ctitor”

De asemenea, o sursă din domeniul apărării ruse a declarat agenției de știri TASS la începutul acestui an că exercițiul nuclear, cunoscut sub numele de „Thunder”, va implica toate cele trei componente ale forțelor nucleare strategice ale Rusiei, testând procedurile de tragere de pe uscat, de pe mare și din aer.

Exercițiile nucleare au loc frecvent în Rusia, dar decizia de a continua cu astfel de exerciții în contextul tensiunilor din jurul Ucrainei va da mai multe motive de îngrijorare puterilor mondiale.

Citește și: Putin ține în șah Europa și ia cu asalt Africa. Tentativă de puci în Guineea-Bissau

Ea survine în contextul în care forțele din Rusia și Belarus au lansat exerciții militare comune, aproximativ 30.000 de soldați luând parte la jocurile de război de 10 zile în apropierea graniței ucrainene, în ceea ce secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a descris drept un „moment periculos".

„Monitorizăm îndeaproape desfășurarea Rusiei în Belarus, care este cea mai mare de la sfârșitul Războiului Rece”, a declarat Stoltenberg astăzi reporterilor în cadrul unei conferințe de presă comune cu premierul britanic Boris Johnson.

„Acesta este un moment periculos pentru securitatea europeană. Numărul forțelor rusești este în creștere. Timpul de avertizare pentru un posibil atac scade”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.