Marcel Boloş, întâlnire cu ambasadorul SUA în România. Discuții despre investiții și economie

DE Alin Crișan | Actualizat: 26.07.2023 - 21:59
Marcel Boloș și Kavalec - Foto: Facebook/ Marcel Boloș

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, s-a întâlnit, miercuri, cu ambasadorul SUA la Bucureşti, Kathleen Kavalec, şi au discutat despre aspecte economice, cooperare bilaterală, investiţii şi probleme regionale.

SHARE

Ministrul a subliniat angajamentul ferm de a crea un climat prielnic pentru investitori şi de a asigura transparenţă şi stabilitate în mediul de afaceri.

Marcel Boloş, întâlnire cu ambasadorul SUA în România. Discuții despre investiții și economie

”Ministrul Marcel Boloş a avut astăzi o întrevedere cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, doamna Kathleen Kavalec. Discuţiile s-au concentrat pe o gamă largă de teme, inclusiv aspecte economice, cooperare bilaterală, investiţii şi probleme regionale. Ambele părţi au evidenţiat importanţa consolidării relaţiilor economice dintre cele două ţări şi necesitatea intensificării dialogului pentru a găsi soluţii comune la provocările economice actuale”, a transmis, miercuri seară, Ministerul Finanţelor.

Sursa citată a precizat că unul dintre punctele-cheie abordate în cadrul întâlnirii a fost atragerea de investiţii străine în România.

”Ministrul Marcel Boloş a subliniat angajamentul ferm de a crea un climat prielnic pentru investitori şi de a asigura transparenţă şi stabilitate în mediul de afaceri. Ambasadoarea SUA, Kathleen Kavalec, a apreciat eforturile făcute de România pentru a atrage investiţii şi a exprimat încrederea că există potenţial neexploatat pentru consolidarea parteneriatului economic dintre cele două ţări”, a mai precizat ministerul.

Citește și: Dramă: Cântăreaţa Sinead O'Connor a murit. Avea 56 ani. Fiul ei de 17 ani, găsit mort în ianuarie

Ministrul Marcel Boloş a mulţumit oficialului american pentru oportunitatea de a discuta despre consolidarea parteneriatului economic dintre România şi Statele Unite.

”Am subliniat angajamentul de a crea un mediu favorabil investiţiilor şi de a asigura transparenţă şi stabilitate în mediul de afaceri, având convingerea că sunt aspecte care vor aduce beneficii semnificative pentru dezvoltarea economică şi crearea de locuri de muncă în ţara noastră. De asemenea, implementarea de măsuri şi politici fiscale transparente şi echitabile este o prioritate strategică pentru a asigura o bază solidă pentru dezvoltarea economică şi pentru a proteja interesele românilor. Ne concentrăm pe promovarea unei culturi a conformităţii fiscale. Am vorbit şi despre modernizarea şi utilizarea tehnologiei avansate în cadrul vămilor, pentru a contribui la simplificarea procedurilor şi la creşterea eficienţei, fapt ce va facilita comerţul internaţional şi va spori competitivitatea economiei româneşti”, a transmis ministrul Marcel Boloş.

Ambasadoarea SUA şi-a prezentat deschiderea spre a sprijini România în ceea ce priveşte eforturile de a moderniza şi digitaliza serviciile vamale.

”Un alt aspect abordat a fost cooperarea în domeniul fiscal şi combaterea evaziunii fiscale. Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a reiterat angajamentul României de a combate practicile fiscale ilegale şi de a îmbunătăţi transparenţa în acest domeniu”, a mai transmis Ministerul Finanţelor.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te