Maior, chemat la MAE după ce a spus că scrisoarea lui Giuliani e lobby-ul unor penali

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 27.08.2018 - 18:45
Foto Inquam Photos/Octav Ganea

George Maior, ambasadorul României în SUA, va fi chemat la explicații în centrala Ministerului de Externe după ce a declarat că scrisoarea prin care Rudolph Giuliani cere amnistie a fost rezultatul lobby-ului făcut de personaje care au avut probleme cu justiția.

SHARE

„Domnul Ambasador George Maior a avut o poziție care nu a fost aprobată la nivelul Centralei MAE sau al Guvernului, și nu reprezintă poziția MAE… Rolul domniei sale este de a promova interesul național așa cum decurge el din consensul la nivel instituțional și să se abțină de la declarații publice de natură să afecteze negativ relațiile bilaterale cu alte state”, se arată în comunicatul Ministerului de Externe.
Totuși nu e clar la ce referă exact MAE atunci când vorbește de relațiile bilaterale cu alte state, dar fiind că Rudolph Giuliani nu are nici o calitate oficială în administrația americană, el fiind doar avocatul particular al lui Donald Trump, potrivit G4Media.

Citește și: Maior, despre scrisoarea lui Giuliani: Nu ştiu dacă Giuliani mai este avocatul domnului Trump

„Domnul Giuliani este un personaj spumos şi combativ în discuţiile din SUA. Nu ştiu dacă mai este avocatul domnului Trump, în orice caz este expresia unui lobby iniţiat de anumite forţe care sunt interesate de apărarea unor personaje de la noi care au avut probleme cu justiţia”, a declarat George Maior la reuniunea anuală a diplomației române, potrivit News.ro.
De asemenea, în comunicat se asigură că în „România există voința politică necesară din partea Guvernului României și a Coaliției de Guvernământ de a garanta funcționarea corectă a statului de drept, cu respectarea drepturilor și libertăților fundamentale, pentru dezvoltarea unei veritabile democrații și combaterea unor fenomene nocive, precum fenomenul corupției”.

Citește și: Dragnea, despre scrisoarea lui Giuliani: Pune cu adevărat degetul pe rană

Ambasadorul României în SUA, George Maior, a declarat, referitor la scrisoarea transmisă autorităţilor de la Bucureşti de avocatul preşedintelui preşedintelui american Donald Trump, Rudolph Giuliani, către oficialii români, în care cere verificarea protocoalelor secrete ale SRI, că acesta este un personaj „spumos şi combativ”, el reprezentând „expresia unui lobby iniţiat de anumite forţe” care vor să apere persoane din România cu probleme penale.  

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.