Ea a relatat cum a fost discuția în care ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, i-a cerut să țină la sol aeronave cu care urmau să vină parlamentarii la votarea moțiunii de cenzură.
„Domnul ministru m-a chemat la dumnealui în birou, cu două zile înainte de moţiune, să îmi spună că trebuie să anulăm nişte curse interne, ca să oprim accesul unor parlamentari la votarea moţiunii de cenzură. I-am spus că aşa ceva nu este posibil că noi nu suntem nişte patroni de sclavi, că suntem o companie de oameni liberi, iar aceşti piloţi, indiferent de ce aş fi putut să le spun eu, nu ar fi făcut niciodată aşa ceva. Şi, evident, eu nu aş fi putut să cer aşa ceva subordonaţilor companiei”, a declarat Mezei.
Potrivit acesteia, inițial era vorba de 5 zboruri: Timișoara (două), Baia Mare, Oradea, Satu Mare. Ulterior, Cuc i-a cerut să identifice senatorii și deputații aflați la bord.
„I-am arătat, apoi a spus că mă contactează a doua zi. Am fost puternic afectată emoțional în acea seară și m-am gândit ce pot să fac. A doua zi, domnul ministru m-a chemat şi mi-a zis că trebuie să anulăm una dintre curse. Eu i-am spus că, din păcate, nu stă în puterea mea. Direcţia de Zbor este condusă de domnul Susanu care este postholder şi nu am nicio autoritate asupra lor. Mi-a spus dacă nu pot să îl opresc tehnic şi am zis, domne, am venit să restructurez compania, cum aş putea eu, managerul general, să îi spun directorului tehnic să saboteze propria operare. Când am refuzat, dumnealui a încercat să găsească alte soluţii”, a adăugat fosta șefă TAROM.
Mezei susține că l-a sunat pe directorul tehnic și comandantul cursei, pe care a încercat să-l previn că dacă acționează în sensul ăsta va răspunde. Întrebată dacă a înregistrat convorbirea sau mai era cineva în birou care ar putea susţine varianta sa, Mezei a răspuns că nu a înregistrat nimic.
„Colaborarea mea cu dumnealui nu a fost bazată pe probe adunate împotriva lui. (…) Eu nu am venit cu tehnică să încerc să îl prind pe domnul Cuc într-o postură neconformă. Procurorii m-au invitat în calitate de martor în baza unui dosar deschis de ei privind Ministerul Transporutilor pe abuz în serviciu. Marți seara am fost sunată de președintele Consiliului de Administrație să mă informeze că mi-au analizat activitatea și au hotărât în unanimitate că mă vor destitui”, a concluzionat Mădălina Mezei.
DNA s-a autosesizat în cazul acuzațiilor că ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, i-ar fi cerut fostei directoare Tarom, Mădălina Mezei, să rețină avioanele la sol în ziua moțiunii de cenzură astfel încât parlamentarii să nu poată vota, potrivit G4media.