Agentul șef Cornel Sandu, angajat la serviciul rutier Râșnov, poreclit "Lupul de la rutieră" este campion la prinderea celor care conduc sub influența drogurilor.
Mia mult, i-a dat pe mâna procurorilor pe unii dintre șoferii care i-ar fi oferit mită, ca să nu fie sancționați.
Acum agentul șef Cornel Sandu a fost reținut alături de alți trei colegi. Polițistul ar fi intervenit pe lângă colegi cu atribuţii de poliţie rutieră pentru ca aceştia să nu aplice măsuri legale în anumite situaţii de natură contravenţională.
Ba chiar i-ar fi învățat pe niște șoferi cercetați penal cum să se sustragă anchetei.
În acest caz ar fi primit foloase precum accesul la serviciile spa ale unui hotel sau sponsorizări pentru echipa de fotbal la care joacă fiul său, spun anchetatorii.
"Lupul de la Rutieră", premiat pentru cât era de cinstit, arestat
„Patroni de lanțuri hoteliere sau persoane publice din județ. Se urmărea îndeosebi dobândirea accesului la persoanele cu influenta sau altfel de beneficii inclusiv la servicii spa, servicii hoteliere din Poiana Brașov", a declarat Adrian Radu, prim-procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov.
Sandu ar fi lucrat în colaborare cu un agent din stațiunea Poiana Brașov, reținut și el. Ancheta este o surpriză atât pentru localnici, cât și pentru autoritățile locale, care i-au acordat anul trecut distincția Pro Urbe.
Mită fixă - 5000 de lei
Cercetările îi vizează și pe doi examinatori de la permise auto, care ar fi favorizat diferite persoane, în schimbul unor sume de bani.
„Mita era de 5 mii de lei, de la caz la caz dublată si de alte avantaje material. Vă pot spune un caz - o persoană care a luat în aceste condiții permisul, la 10 zile a făcut un accident de circulație, deci proba practică era problema", a mai spus Adrian Radu, prim-procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov:
Șapte persoane reținute
Şapte persoane au fost reţinute de procuorii braşoveni, fiind suspectate de infracţiuni de corupţie în dosarul care vizează angajaţi ai Serviciului Permise şi Înmatriculări Auto şi de la două secţii de Poliţie din judeţul Braşov.
Printre cei pe numele cărora au fost emise ordonanţe de reţinere se numără patru angajaţi ai Ministerului de Interne.
Potrivit oficialilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, doi poliţişti rutieri şi alţi doi de la Serviciul Permise au fost reţinuţi pentru fapte de corupţie şi asimilate acestora, după prima zi de audieri în dosarul care vizează activitatea unor angajaţi ai MAI.
Lupul era premiat pentru integritate
Cornel Ioan Sandu sau „Lupul de la Rutieră”, așa cum era cunoscut de șoferii din Brașov și Râșnov, a obținut în 2021 mai multe distincții tocmai pentru integritate, pentru că a refuzat mită de la șoferii prinși în trafic cu probleme.
„Au fost acordate diplome de integritate unui număr de 13 polițiști, (...) care au denunțat fapte de corupție în ultimul an. (...) Agent șef principal de poliție SANDU CORNEL din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Brașov – Poliția Orașului Râșnov, care a refuzat suma de 500 de euro mită, oferită de un conducător auto în trafic, dar care, de-a lungul timpului, a refuzat în repetate rânduri să se lase mituit și a denunțat faptele la DGA”.
Și în 2022 a primit o distincție din partea Inspectoratului Județean de Poliție Brașov, pentru activitatea ireproșabilă de polițist.