Ludovic Orban: Analizăm posibilitatea închiderii şcolilor

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 09.03.2020 - 16:33

Preşedintele PNL, premierul interimar Ludovic Orban, a declarat luni că în Comitetul pentru situaţii de urgenţă se analizează posibilitatea închiderii şcolilor în contextul epidemiei de coronavirus.

SHARE

„Am văzut că toată lumea se pricepe la toate măsurile pe care ar trebui să le ia Guvernul.

Această măsură este în analiză. Nu este o măsură care poate fi luată uşor, pentru că (...) o măsură de închidere a şcolilor perturbă procesul educaţional şi lipseşte copiii, elevii, de posibilitatea de a primi toate informaţiile, cunoştinţele necesare şi de a crea un gol în ceea ce priveşte derularea serviciului educaţional.

Este o măsură care într-un fel trebuie pregătită. Puneţi-vă întrebarea ce fac copiii care nu se mai duc la şcoală? Rămân acasă.

Pot să stea ei sub supraveghere? Există în fiecare familie un bunic sau o bunică sau un membru al familiei - mama sau tata - care nu lucrează?

Copiii nu pot fi lăsaţi fără supraveghere, pentru că, altfel, dacă nu-i mai ducem la şcoală şi îi lăsăm acasă fără supraveghere, s-ar putea să fie cu un grad de expunere mai mare la riscul de contaminare decât dacă se duc la şcoală într-un cadru organizat, aflaţi sub supravegherea cadrelor didactice.

Astfel de măsuri trebuie luate după o analiză foarte serioasă, atunci când există cu adevărat toate argumentele pentru a putea lua această decizie. Avem ca punct de analiză din nou pe ordinea de zi a Comitetului naţional pentru situaţii de urgenţă acest punct, această analiză pe care o facem", a declarat Ludovic Orban la finalul Biroului Permanent Naţional al PNL, citat de Agerpres.

Bilanţul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus a ajuns la 15 în România, ultimele două cazuri fiind confirmate ieri.

Este vorba de o femeie de 42 de ani din Bucureşti şi despre o femeie de 70 de ani din Mureş. Din cele 15 persoane diagnosticate până acum cu COVID-19, cinci au fost declarate vindecate şi externate. Starea de sănătate a pacienţilor rămaşi internaţi este bună, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -