„Am văzut că toată lumea se pricepe la toate măsurile pe care ar trebui să le ia Guvernul.
Această măsură este în analiză. Nu este o măsură care poate fi luată uşor, pentru că (...) o măsură de închidere a şcolilor perturbă procesul educaţional şi lipseşte copiii, elevii, de posibilitatea de a primi toate informaţiile, cunoştinţele necesare şi de a crea un gol în ceea ce priveşte derularea serviciului educaţional.
Este o măsură care într-un fel trebuie pregătită. Puneţi-vă întrebarea ce fac copiii care nu se mai duc la şcoală? Rămân acasă.
Pot să stea ei sub supraveghere? Există în fiecare familie un bunic sau o bunică sau un membru al familiei - mama sau tata - care nu lucrează?
Copiii nu pot fi lăsaţi fără supraveghere, pentru că, altfel, dacă nu-i mai ducem la şcoală şi îi lăsăm acasă fără supraveghere, s-ar putea să fie cu un grad de expunere mai mare la riscul de contaminare decât dacă se duc la şcoală într-un cadru organizat, aflaţi sub supravegherea cadrelor didactice.
Astfel de măsuri trebuie luate după o analiză foarte serioasă, atunci când există cu adevărat toate argumentele pentru a putea lua această decizie. Avem ca punct de analiză din nou pe ordinea de zi a Comitetului naţional pentru situaţii de urgenţă acest punct, această analiză pe care o facem", a declarat Ludovic Orban la finalul Biroului Permanent Naţional al PNL, citat de Agerpres.
Bilanţul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus a ajuns la 15 în România, ultimele două cazuri fiind confirmate ieri.
Este vorba de o femeie de 42 de ani din Bucureşti şi despre o femeie de 70 de ani din Mureş. Din cele 15 persoane diagnosticate până acum cu COVID-19, cinci au fost declarate vindecate şi externate. Starea de sănătate a pacienţilor rămaşi internaţi este bună, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică.