Locale 2020: Peste 43.000 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră și pompieri, mobilizaţi

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 27.09.2020 - 08:13

Ministerul Afacerilor Interne a mobilizat, pentru ziua alegerilor locale, peste 43.000 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, pompieri şi lucrători de la alte structuri.

SHARE

Dintre aceştia, 20.243 vor fi responsabili cu menţinerea ordinii publice la cele 18.794 de secţii de votare, a anunţat, vineri, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

"Având în vedere amploarea activităţilor organizate pe parcursul procesului electoral, inclusiv în contextul pandemiei de COVID-19, dispozitivul de ordine şi siguranţă publică a fost suplimentat cu efective de la alte structuri pentru a asigura îndeplinirea misiunilor în cele mai bune condiţii", a spus Dajbog.

Ea a precizat că Ministerul de Interne a modificat reglementările privind acordarea vizelor de reşedinţă, iar la nivel naţional au fost derulate activităţi în teren pentru verificarea respectării condiţiilor de acordare a acestora.

"Precizez că în ziua votului vor fi organizate filtre rutiere în întreaga ţară pentru a preveni aşa-zisul turism electoral", a declarat oficialul MAI.

Monica Dajbog a amintit că, de la începutul campaniei electorale, au avut loc peste 1.300 de manifestări electorale în Capitală şi în alte 588 de localităţi, măsurile de ordine publică fiind asigurate de aproape 4.000 de angajaţi MAI.

Pe perioada campaniei electorale au fost înregistrate 870 de sesizări privind contravenţii sau infracţiuni care au legătură cu contextul electoral - 109 dintre semnalări nu s-au confirmat, iar 141 sunt în curs de cercetare.

"Pe timpul campaniei au fost constatate 327 de contravenţii, fiind aplicate 167 de amenzi în valoare de peste 114.000 lei şi 160 de avertismente scrise. De asemenea, sunt în cercetare 250 de infracţiuni care au legătură cu procesul electoral", a mai spus Dajbog.

O altă măsură dispusă pentru desfăşurarea în condiţii de legalitate a votului priveşte eliberarea cărţilor de identitate.

Astfel, pentru soluţionarea cu operativitate a cererilor privind eliberarea cărţilor de identitate, Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul MAI a recomandat serviciilor publice comunitare locale de evidenţă a persoanelor să asigure program cu publicul sâmbătă între orele 8,00 şi 16,00 şi duminică între orele 7,00 şi 21,00.

"Dreptul de vot se exercită numai în comuna, oraşul, municipiul sau subdiviziunea administrativ-teritorială a municipiului în care alegătorul îşi are domiciliul sau reşedinţa. Alegătorii votează numai la secţia de votare la care este arondată strada sau localitatea de domiciliu sau reşedinţă", a reamintit Dajbog. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te