Liderii clanurilor Raim și Onicel au scăpat doar cu o amendă penală după ce s-au bătut în stradă

DE Adrian Costin | Actualizat: 22.03.2023 - 17:27
Iuzeir Raim a scăpat doar cu o amendă penală într-un dosar penal întocmit după o bătaie în stradă cu clanul Onicel Foto: Facebook

Liderii calnurilor Raim și Onicel au scăpat doar cu o amenda penală, pe care o și contestă în instanță, după ce s-au bătut în stradă.

SHARE

Liderii calnurilor Raim și Onicel au scăpat doar cu o amenda penală după ce și-au retras acuzațiile în urma unei bătăi de stradă care a avut loc în Mangalia. 

Cristian Gheorghe Onicel, Radu Nicolae Alexa, Iuzeir Raim și Vasile Dumitru au fost trimiși în judecată pentru lovirea sau alte violenţe, la Judecătoria Mangalia.

Liderii clanurilor Raim și Onicel au scăpat doar cu o amendă penală 

Săptămâna trecută magistrații le-au aplicat doar amenzi penale pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, iar pentru infracțiunea de loviri procesul penal a încetat pentru că persoanele vătămate și-au retras plângerile, conform Focuspress.

Potrivit anchetatorilor, la data de 18.07.2020, în intervalul orar 2:15 – 03:15, în Mangalia a avut loc un conflict stradal.

Citește și: Cartelul drogurilor din licee: Traficanți cu părinți la MAE, Guvern și DNA. Eleve leșinate în baie

În urma vizionării imaginilor înregistrate de către camerele de supraveghere stradală, s-a constatat că, unul dintre inculpați a venit în stația de microbuz, situată pe strada 1 Decembrie 1918, loc în care se aflau alte persoane.  

Două dintre persoane s-au salutat, după care unul dintre inculpați l-a lovit cu pumnul pe un bărbat, la rândul său, ripostează lovindu-l pe acesta cu pumnii.

Văzând ce se întâmpla, a intervenit şi alt inculpat care s-a implicat în scandal și așa a început bătaia.

Ulterior, unul dintre inculpați s-a urcat la volanul maşinii cu care sosise şi a efectuat mai multe manevre, moment în care era să îi accidenteze pe rivali. Fiind prezent la faţa locului, unul dintre bărbați a aruncat cu un briceag asupra autovehiculului marca Audi A6.

Scandalul a continuat, inculpații având și macete.

Până la urmă, Cristian Gheorghe Onicel a primit amendă penală de 7.200 lei corespunzătoare a 180 de zile-amendă, suma corespunzătoare unei zile-amendă fiind stabilită la 40 lei, în stare de recidivă, Alexandru Mateeş –5.200 lei corespunzătoare a 130 de zile-amendă,

 Radu-Nicolae Alexa– 5.200 lei corespunzătoare a 130 de zile-amendă, Vasile Dumitru – amendă penală de 7.200 lei, corespunzătoare a 180 de zile-amendă, în stare de recidivă, Iuzeir Raim – pedeapsa amenzii penale de 7.200 lei corespunzătoare a 180 de zile-amendă, în stare de recidivă.

La Curtea de Apel au înaintat recurs atât procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia, cât și Radu-Nicolae Alexa și Vasile Dumitru.

Dosarul a fost înregistrat pe 20 martie 2023, iar primul termen al înfățișării celor nemulțumiți de sentința judecătorului din Mangalia este pe 5 octombrie 2023.

Clanul Raim, impicat în violențe și acte de corupție

Iuzeir Raim este șeful clanului, secondat de fratele său Șerif. Raim a devenit cunoscut după ce a fost implicat în mai multe dosare privind infracțiuni de corupție, înşelăciune, şantaj sau ameninţări cu acte de violenţă. El a și executat o pedeapsă de trei ani de închisoare pentru șantaj.

Citește și: Criminal român, prins după urmele de spermă, la 28 de ani după ce și-a ucis soția și fiica în Franța

Clanul Raim a fost impicat și în bătăile de stradă din iulie 2020 din Mangalia și Vama Veche.

Citește și: Doi muncitorii români, forțați să bea și să se spele cu apă din fântâni publice în Italia

Violențele calnului turcilor din Mangalia au însă un istoric lung. La 25 octombrie 2014, Iuzeir Raim, alături de fiul săi Riat Iuzeir, Şenol Memet şi Erol Omer au provocat bătaie care s-a lăsat cu arestări în barul Magic Lounge din Mangalia. 

CITEȘTE ȘI: Reghecampf Jr, 12 ani: Când tatăl meu va plănui un divorț înseamnă că nu mai este tatăl meu

În luna martie a anului 2012, în urma vânzării unui imobil situat în Portul Turistic Mangalia, Iuzeir Raim a promis că va achita unei persoane vătămate suma de 33.000 reprezentând contravaloarea unui autoturism marca Mercedes. Suma reprezenta o parte a prestaţiei promise de inculpat în schimbul imobilului dobândit de la partea vătămată.

Citește și: VIDEO Ce drone militare vrea MApN să facă în România. Au fost în Irak și Afganistan

Raim nu a achitat însă, către partea vătămată, decât suma de 13.000 euro, iar ulterior, la începutul lunii noiembrie 2013, ajutat de Suliman Iusein Sinan şi de o altă persoană, a exercitat ameninţări cu acte de violenţă asupra persoanei vătămate. 

Citește și: Doi români cu nouă copii au ocupat ilegal o casă din Franța. Proprietara stă pe unde apucă de 2 ani

Vile de lux în Mangalia din banii obținuți de pe urma unor tinere exploatate sexual în Europa

Procurorii DIICOT au arătat că 24 de persoane ar fi constituit grupul infracțional organizat de tip polivalent, cu risc crescut în generarea conflictelor stradale.

Acesta ar fi fost coordonat de un bărbat, Iuzeir Raim, de 46 de ani, din municipiul Mangalia și ar fi acționat din 2011, neîntrerupt, în principal în zona de sud a litoralului.

Principala activitate infracțională a membrilor grupării a reprezentat-o exploatarea sexuală a tinerelor, în România și în alte state europene (Spania, Italia, Germania, Franța, Cehia, Austria, Elveția și Anglia), fiind identificate peste 40 de tinere care ar fi practicat prostituția.

Doar din comiterea infracțiunii de proxenetism, clanul Raim ar fi câștigat peste 3,5 milioane de euro.

Sumele de bani obținute din activitatea infracțională ar fi fost folosite pentru achiziționarea de imobile și autoturisme sau investite în construcția unor imobile de lux pe Litoral, care erau ulterior scoase la vânzare. 

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 12 autoturisme, cu o valoare de aproximativ 300.000 de euro, peste 81.000 de lei, 9.000 de dolari, peste 8.500 de euro, 100 de lire sterline, 45 de telefoane mobile, 2 pistoale cu aer comprimat, 5 laptopuri, 15 ceasuri și bijuterii, precum și alte înscrisuri cu valoare probatorie.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te