Leguma specială care detoxifică organismul și ajută la slăbit după Paște. O legătură costă 1 leu

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 07.05.2024 - 15:16
Leguma specială care detoxifică organismul după masa de Paște. O legătură costă 1 leu - Foto: Qbebe / imagine rol ilustrativ

Leguma specială care detoxifică organismul și ajută la slăbit după Paște. O legătură costă 1 leu. Despre ce legumă este vorba și cum o poți consuma?

SHARE

Leguma specială care detoxifică organismul și ajută la slăbit după Paște. O legătură costă 1 leu. Despre ce legumă este vorba și cum o poți consuma?

Leguma specială care detoxifică organismul după masa de Paște

Masa de Paște a trecut lăsând în urmă multe probleme pentru români. Fie că vorbim de senzația de greu după masă sau câteva kilograme în plus, corpul cere o detoxifiere ușoară, fără complicații. 

Citește și: FOTO Alternativa bogată în vitamine de 15 ori mai sănătoasă decât somonul și de 10 ori mai ieftină 

Pentru a apela la această metodă veți avea nevoie de o legumă specială și anume de ridichea neagră. Da, ați citit bine, nu este ridichea clasică ci una specială. 

Este o legumă rădăcinoasă din familia Brassicaceae și se mai numește ridiche spaniolă neagră sau ridiche Erfurter.

Rădăcina ei este comestibilă și are un înveliș negru dur, cu miez alb. Are o aromă puternică datorită diferiților compuși chimici pe care planta îi folosește ca sistem de apărare împotriva dăunătorilor.

Ridichea neagră poate fi consumată crudă, în salată sau gătită în supe și tocănițe. În medicina tradițională, sucul de ridiche neagră este folosit pentru stimularea funcției biliare.

Folosirea ridichei negre ca un remediu pentru multe boli încă se practică și azi din cele mai vechi timpuri. Un proverb popular chinez spune că „atunci când ridichile negre sunt în sezon, medicii ar trebui să ia o pauză”.

Folosită de faraoni pentru proprietățile sale răcoritoare și hrănitoare, ridichea a fost recomandată ulterior pentru a stimula pofta de mâncare și a fost apoi folosită ca diuretic în Evul Mediu. Apoi a fost retrogradată și numită pur și simplu un remediu expectorant împotriva tusei și bronșitei, potrivit cercetărilor.

Multiplele beneficii ale ridichei albe 

Ridichea neagră este bogată în potasiu, motiv pentru care îmbunătățește funcțiile normale ale sistemului nervos și muscular, menținând în același timp tensiunea arterială normală constantă.

Ajută la tratarea tulburărilor digestive

Ridichea neagră ameliorează tulburările digestive (balonare, constipație etc.) și ușurează digestia. Are proprietăți foarte interesante pentru epurarea ficatului.

Citește și: Cea mai veche plantă medicinală tratează eficient durerile de cap. Poate fi cumpărată de oriunde

Stimulează activitatea bilei și astfel ajută la eliminarea diferitelor toxine și resturi care s-au acumulat din cauza digestiei. Este chiar recomandat persoanelor care suferă de insuficiență hepatică și persoanelor victime ale tulburărilor hepatice.

Ridichea neagră are aceeași valoare calorică precum alte ridichi convenționale. Conține doar 16 calorii la 100 de grame.

Cu toate acestea, este o explozie de antioxidanți, vitamine și fibre. Ridichile negre conțin concentrații mai mari de compuși glucozinolați decât variantele sale albe. Glucorafanina este glucozinolatul predominant găsit în aproape toate părțile plantei de ridiche.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te