Leguma din grădină care te scapă rapid de arsurile solare. În piață costă 2,99 lei/kg. Cum o aplici?

DE Octavia Constantinescu | 30.06.2024 - 07:30
Leguma din grădină care te scapă rapid de arsurile solare. În piață costă 2,99 lei/kg. Cum o aplici? - Foto: Freepik (imagine cu rol ilustrativ)
Leguma din grădină care te scapă rapid de arsurile solare. În piață costă 2,99 lei/kg. Cum o aplici? - Foto: Profimedia Images (imagine cu rol ilustrativ)

Leguma din grădină care te scapă rapid de arsurile solare. În piață costă 2,99 lei/kg. Cum o aplici? Despre ce legumă este vorba și cum te ajută aceasta în tratarea arsurilor solare?

SHARE

Leguma din grădină care te scapă rapid de arsurile solare. În piață costă 2,99 lei/kg. Cum o aplici? Despre ce legumă este vorba și cum te ajută aceasta în tratarea arsurilor solare?

Leguma din grădină care te scapă de arsurile solare

Înainte de toate, e bine de reținut că expunerea la soare ar trebui făcută după ce aplici o cremă sau loțiune cu factor de protecție solară (SPF) adecvat pielii tale - cu cât ai pielea mai albă și mai sensibilă, cu atât SPF-ul e bine să fie mai mare. De asemenea, pe lângă cremă, poți purta o brățară pentru expunerea controlată la soare.

Citește și: Ai cumpărat banane de la supermarket? Trucurile prin care le poți mânca și după 7 zile

Aceasta are culoarea galbenă, iar când se modifică în portocaliu înseamnă că trebuie să aplici din nou pe piele crema de protecție, iar dacă se face roz, e bine să te duci la umbră pentru a evita arsurile.

Iată însă ce legumă te ajută să scapi de arsurile solare și cum trebuie să o prepari pentru a fi ușor de aplicat pe piele.

Arsurile solare ușoare vin de obicei cu roșeață și unele dureri, care pot dura oriunde între trei și cinci zile. Pielea ta se poate coji un pic în ultimele două zile, pe măsură ce se regenerează.

Arsurile moderate sunt de obicei mai dureroase. Pielea va fi roșie, umflată și fierbinte la atingere. Aceste arsuri durează de obicei aproximativ o săptămână până să se vindece în întregime. Ulterior, pielea poate continua să se cojească încă 2-3 zile.

Arsurile solare severe necesită uneori o vizită la un medic sau chiar o internare în spital. În acest caz, pielea este foarte dureroasă și foarte roșie și poate dura până la două săptămâni pentru a se recupera complet. Chiar dacă nu trebuie să mergi la spital, va trebui să rămâi acasă și să te odihnești pentru a te recupera după o arsură severă.

Citește și: Planta de pe marginea drumului care te ajută să slăbești și te scapă de stres. Asemănătoare cafelei

Pentru a scăpa de arsurile solare în mod natural te poți folosi de castravete. 

Aceste legume conțin antioxidanți de preț pentru piele, dar au și proprietăți analgezice. Răcește castraveții în frigider apoi pune-i în blender pentru a-i transforma într-o pastă. Aplică pasta de castravete pe zonele arse de soare și las-o să acționeze în jur de 10 minute.

Apoi fă un duș rece pentru a îndepărta pasta și repetă procesul de două ori pe zi până când pielea ta se vindecă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te