Laura Vicol dă vina pe DIICOT. ”Au luat calculatoarele, nu s-au putut preda 700 de apartamente”

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 05.02.2025 - 17:27
Laura Vicol și Vladimir Ciorbă, anchetați în dosarul Nordis - Foto: Inquam Photos / George Călin
Laura Vicol și Vladimir Ciorbă, anchetați în dosarul Nordis - Foto: Inquam Photos / George Călin

Laura Vicol, fosta deputată PSD, a declarat, la Curtea de Apel că proprietarii nu și-au putut primi apartamentele din cauza DIICOT care a ridicat calculatoarele firmei.

SHARE

Fosta deputată PSD,Laura Vicol, pusă sub acuzare în dosarul Nordis alături de soțul ei, Vladimir Ciorbă, susține că luni urma ca proprietarii a 700 de apartamente să intre în posesia lor. 

Însă, din cauza DIICOT, care ”ridicat calculatoarele firmei” și ”a blocat totul”, acestea nu se pot preda. 

Magistrații vor face publică decizia în acest dosar, în jurul 17.30.

Laura Vicol așteaptă decizia Curții de Apel: ”Apartamentele nu s-au putut preda din cauza DIICOT”

Laura Vicol a spus că nu vrea să plece din țară și că are în portbagajul mașinii bagajul, probabil pregătit pentru o eventuală arestare. 

”Niciodată nu o să fug şi întotdeauna voi sta aici. Am fost plecată o singură dată sau de două ori din ţară de când sunt aceste abuzuri asupra noastră şi a firmei şi m-am întors în ţară de fiecare dată. Am copiii aici, sunt copiii la şcoală. Am doi copii minori care mi-au rămas cu mama mea de 71 de ani”, a psus Vicol.

Ea a spus că proprietarii nu sunt păgubiți și că aceștia urmau să intre în posesia apartamentelor și a dat vina pe DIICOT ca nu a putut face transferul. 

Citește și: Sechestru asupra a peste 200 de case și apartamente din dosarul Nordis. Ce a anunțat DIICOT

”Clienţii Nordis, că nu sunt păgubiţi, de luni, dacă nu ştiau, sau cei care trebuiau să primească mail-uri cu siguranţă le-au primit şi pot confirma, de luni trebuia să înceapă predarea apartamentelor celor 700 de proprietari.

Nu s-a putut face acest lucru pentru că la DIICOT s-au ridicat calculatoarele firmei, absolut tot. La adunarea creditorilor de mâine sau de poimâine trebuiau să fie anunţaţi că lucrările trebuiau să înceapă pentru că existau bani în cont, în contul firmei şi trebuiau să înceapă lucrările de amenajare pentru celelalte. În acest moment totul este blocat”, a spus Laura Vicol.

Ea spune că a primit bani de la soțul său și că jumătate din salariul ei a fost donat. Ea a precizat că îi va chema ca martori pe cei cărora le-a dat bani. 

”Mi s-a pus ştampilă şi etichetă de Nordis,  avocată infractorilor, interlopilor, aia e. Toată lumea mi-a pus etichetă de Nordis, începând cu Recorderul, mână în mână cu cei care au plătit articolul să apară. O să aveţi mari surprize. Am foarte multe probe în acest sens dar toate sunt în plângerile care sunt deja făcute”, a explicat Laura Vicol.
 
Întrebată de jurnaliști dacă îl denunță pe Marcel Ciolacu, Laura Vicol a răspuns: ”Cu ce să-l denunţ pe Marcel Ciolacu?  (..) Nu am făcut niciun denunţ, eu merg cu adevărul şi cu dreptatea înainte. Am fost avocat, sunt avocat şi voi fi avocat”, a spus Laura Vicol.
 

Citește și: Laura Vicol a dat împrumuturi de 3.000.000 lei din salariu 9.000 lei. Avea bijuterii de 750.000€

În dosarul NORDIS, procurorii DIICOT a reținut 11 persoane, însă ordonațelșe acestora au expirat marți seara. 

Sunt acuzații grave în acest dosar și anume de constituirea unui grup infracțional organizat, delapidare cu consecințe deosebit de grave, spălare a banilor, evaziune fiscală,  

înșelăciune cu consecințe deosebit de grave,  stabilirea cu rea-credință de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuțiilor, având ca rezultat obținerea, fără drept, a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau restituiri de la bugetul general consolidat ori compensări datorate bugetului general consolidat, toate în formă continuată.

Citește și: Dosarul Nordis. Laura Vicol și Vladimir Ciorbă, lăsați liberi acasă. Prejudiciu peste 195.000.000 €

În urma perchezițiilor, procurorii au descoperit și ridicat peste 50 de sisteme informatice și dispozitive de stocare a datelor (laptopuri, tablete, un server, memory stick-uri și hard-diskuri externe), telefoane mobile, sume de bani în lei, euro și alte monede, înscrisuri, obiecte de lux (ceasuri, bijuterii și genți ce poartă însemnele unor mărci cunoscute), precum și alte mijloace de probă.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te