Dat afară din masonerie, Stelian Nistor face acum și puci online: convent masonic pe Zoom cu anonimi

DE Alexandru Pop | 15.10.2020 - 20:49

Puciul încercat de Stelian Nistor în Marea Lojă Națională din România a eșuat: Nistor a fost "ars între coloane". Dar nu a renunțat: sâmbătă, sub organizarea de fațadă a lui Manole Iosiper, va avea loc un convent online al grupării lui Nistor. Detaliile aruncă totul în ridicol.

SHARE

Nu este foarte clar ce anume se urmărește prin organizarea acestui convent care ar trebui să aibă loc sâmbătă, 17 octombrie a.c., dar participarea se va face după reguli precise.

Newsweek România a intrat în posesia invitației la convent și o publică integral mai jos:

"Frate,

Am pornit împreună acum 5 luni într-un proces nobil, dar și necesar, de reformare a MLNR. Pe parcursul acestei perioade ai fost alături de noi sufletește sau prin diferite acțiuni fraterne pe care le-ai întreprins.

Pentru acest lucru, noi, toți Frații tăi, îți mulțumim!

Am ajuns însă acum într-un punct culminant al demersului nostru, un moment decisiv pentru viitorul Masoneriei Române, și anume Conventul Extraordinar din 17 octombrie 2020.

Îți prezint câteva particularități ale acestui eveniment, pe care trebuie să le cunoști:

1. Data: 17.10.2020, Ora: 10:00

2. Te înregistrezi pe linkul de mai jos, unde te rugăm să scrii, pe lângă informațiile uzuale, numele și numărul de telefon ale unui Frate care te recunoaște ca Maestru Mason.

3. După o scurtă perioadă, în care validăm datele furnizate de tine, vei primi pe email linkul de acces în Zoom.

4. Când vei intra pe Zoom vei fi pus pe mute, numele tău nu va fi afișat public, iar camera video îți va fi dezactivată automat, astfel încât participanții nu vor avea posibilitatea să se vadă între ei.

5. Vei avea acces live la ritualul masonic din Convent.

6. Vei putea vota în secret, foarte simplu, prin intermediul platformei, cu un singur click. Întrebările și variantele de răspuns vor apărea automat pe ecran la momentul oportun. După vot, va fi făcut public rezultatul (valori absolute și procente).

7. În cazul în care dorești să iei cuvântul, vei putea utiliza funcția de ridicare a mâinii (Raise Hand).

8. Termenul până la care poți să te înscrii este 16.10.2020, ora 18:00, de aceea te rugăm să te înregistrezi din timp.

Îți propunem să vii încă o dată alături de noi, pentru a ne scrie împreună istoria!

Te îmbrățișăm!"

Iată și cum arată formularul de înregistrare la conventul online anunțat de facțiunea dată afară din MLNR.

Din câte se vede, acest "convent" va fi o adunare de anonimi și nimeni nu poate garanta nici măcar că participanții au făcut vreodată parte din Marea Lojă Națională a României.

Potrivit surselor Newsweek România, printre participanți se vor afla, totuși, și foști masoni, excluși sau suspendați din MLNR după puciul ratat al lui Stelian Nistor. Aceleași surse au precizat că de organizarea conventului online se ocupă Manole Iosiper, un loial al lui Stelian Nistor. Ce este cert este că folosirea simbolurilor MLNR este ilegală, întrucât, formal și oficial, doar MLNR însăși poate uza de aceste simboluri în activități ale organizației.

Toate detaliile despre bătălia dată în vara acestui an în interiorul MLNR și despre cum Stelian Nistor a sfârșit "ars" între coloane pot fi găsite aici.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.