Faptele fotbaliștilor români în străinătate: Furt, trafic de cocaină, bani falși, carduri clonate

DE Adrian Costin | Actualizat: 19.11.2023 - 14:51
Isprăvile fotbaliștilor români în străinătate: Furt, trafic de cocaină, bani falși, carduri clonate Foto: Facebook

Odată ajunși în străinătate, mai mulți fotbaliști cunoscuți de-ai noștri au luat-o pe căi greșite, deși aveau un viitor sportiv frumos. Câțiva au și fost arestați pentru trafic de droguri, clonare de carduri, trucarea unor meciuri sau pentu bani falși.

SHARE

Unii au participat la acțiuni ilegale chiar în timp ce se aflau în plină carieră, în timp ce alții, rămași fără venituri după retragere, s-au reprofilat în direcția greșită.

Cel mai recent exemplu de recividă este al fotbalistului Dănuț Lupu, care a fost condamnat la 7 luni de închisoare pentru că a condus având permisul anulat. Întrucât nu este în țară, a fost dat în urmărire internațională.

Citește și: Dănuț Lupu, condamnat la 7 luni și 10 zile, dat în urmărire . ”Voi veni sâmbătă sau duminică”

Faptele fotbaliștilor români în străinătate: Furt, trafic de cocaină, bani falși, carduri clonate

În vara anului 1990, după un titlu câștigat în România alături de Dinamo, Dănuț Lupu a prins un transfer important în Grecia, la Panathinaikos Atena.

Mutarea avea rolul de a fi o rampă de lansare pentru internaționalul român cu 14 apariții în prima reprezentativă, însă Lupu nu a rezistat decât un sezon la Panathinaikos. Mai mult, în acel prim sezon din Grecia a fost implicat și într-un scandal uriaș, conform theplaymaker.ro.

Dănuț Lupu, acuzat că a condus o bandă de hoți în Atena

În vârstă de doar 23 de ani pe atunci și cu un potențial enorm, Lupu a fost acuzat de furt și de faptul că a condus o bandă de hoți din Atena. Mai exact, potrivit presei elene de la acea vreme, Lupu și ceilalți acuzați ar fi sustras diverse bunuri de valoare de la alte persoane. Iar cum majoritatea obiectelor furate au fost găsite la casa din Grecia a lui Dănuț Lupu, acesta s-a ales cu o condamnare de un an și jumătate.

Citește și: Fotbaliști care au devenit interlopi: Faraonu de la Madrid, Claudiu Răducanu, Ochi și Gemaru

Cu toate acestea, fostul internațional a susținut mereu cu tărie că totul i-a fost înscenat de către președintele clubului Panathinaikos:

"Nu voiam să îmi prelungesc contractul cu Panathinaikos, așa că președintele echipei, influentul Vardinoyanis, mi-a înscenat totul. M-a chemat la el în birou, moment în care am fost ridicat și închis pentru două luni și 18 zile”, a declarat Dănuț Lupu.

Citește și: Interlopul Dorel Ruje și-a luat singur taxa de protecție de la o sală de păcănele. Vindea și porci

Claudiu Răducanu "Blocnotes", prins cu carduri clonate în Mexic unde lucra pentru Rechinu

În 2014, rămas fără bani, fostul fotbalist Claudiu Răducanu, zis și „Blocnotes”, a ajuns în Mexic prin intermediul unor cunoscuți care aveau legături cu „Rechinu” și care căutau să recruteze așa zise „săgeți”, care să facă cea mai riscantă parte a muncii, adică să scoată banii de la bancomat.

Citește și: VIDEO Faraonu de la Madrid, live cu Salam cântând fraților Mircea și Vali Nebunu, urmăriți general

Originar din Craiova, ca și românul care dirija deja afacerile de acest gen, Răducanu nu a apucat, însă, să câștige prea mult. Fostul fotbalist a fost prins repede de polițiștii mexicani după ce reușise să scoată, de la un bancomat, 5.000 de pesos, adică undeva în jur de 300 de euro. 

Citește și: Interlopul Marco Kalu, care spărgea dinți cu ciocanul de șnițele, extrădat din SUA. Familie urmărită

El a încercat să-i mituiască pe anchetatorii mexicani, astfel că, pe lângă folosirea de carduri clonate, acesta s-a ales și cu o acuzație de dare de mită.

Din fericire, șederea sa într-o închisoare din Mexic nu a durat prea mult, deoarece și-a putut plăti cauțiunea, în valoare de 1000 de euro, și a fost eliberat.

Voicu Florea, mijlocaș la Gloria Bistrița și Farul Constanța, prins cu 16 kilograme de cocaină

Într-un episod mult mai șocant a fost implicat Răzvan Voicu Florea, fost fotbalist în Liga I la Gloria Bistrița. În 2016, la doar un an după retragere, Florea a fost prins de polițiștii britanici în timp ce transporta în propria mașină 16 kilograme de cocaină.
El se afla pe autostrada M6, în apropierea orașului Crewe, iar oprirea sa în trafic avea rolul unui simplu control de rutină. Totuși, când polițiștii i-au verificat portbagajul, au rămas șocați. Nu mai puțin de 16 kilograme de cocaină transporta Voicu Florea, cantitate care a fost evaluată la acel moment la 6 milioane de euro.
Cocaina era distribuită în 16 pachete și ascunsă într-un troler din portbagaj.
În urma infracțiunii comise, fostul mijlocaș s-a ales cu o condamnare de 6 ani de închisoare.

De-a lungul carierei, Răzvan Voicu Florea a mai evoluat pentru Farul Constanța, Alba Iulia, Dunărea Galați și Unirea Slobozia.

Iulian Chiriță, acuzat că ar fi falsificat cărți de credit și a tipărit bani falși

Iulian Chiriță este un alt nume important care a avut probleme cu legea în afara țării. Fost internațional cu trei prezențe în prima reprezentativă, Chiriță a fost un nume important pe scena fotbalului românesc de la începutul anilor 90. Crescut de FCM Târgoviște, el a făcut ulterior pasul la două dintre echipele rivale din București, Rapid și Dinamo.
Cariera sa a luat final în 1999, iar fără niciun transfer prins în străinătate nu a putut aduna prea mulți bani în acele vremuri. De altfel, în 2013, Chiriță se autodeclara „lefter”.

În acest context, el s-a făcut electrician și a luat-o de la 0 în Barcelona, Spania. Însă, după nu foarte mult timp petrecut acolo, au apărut și primele probleme grave pentru el. În octombrie 2015, Iulian Chiriță s-a trezit cu mascații acasă și a fost reținut. Motivul? Potrivit acuzațiilor care i-au fost aduse, el ar fi falsificat mai multe cărți de credit și ar fi tipărit bani falși.

Iulian Chiriță nu a recunoscut niciodată aceste infracțiuni comise și spune că a fost nedreptățit de autoritățile spaniole:

"Ne-au pus pe burtă pe toți, întreaga familie, inclusiv pe nevastă-mea. Pe mine m-au încătușat și m-au trimis la Carcel Modelo, penitenciarul pentru bărbați din Barcelona, o derăpănătură din centrul orașului. Cică dosarul e la secret, nu-i cunoaște conținutul nici avocatul, care m-a costat deja vreo trei mii de euro. Să se dărâme zidurile astea pe mine dacă am greșit cu ceva”, spunea fostul internațional, într-un interviu acordat pentru gsp.ro.

Cristian Cristea, fost jucător în Liga I la Farul și Oțelul, acuzat că ar fi trucat meciuri în Australia

Ultimul nume de pe listă este cel al lui Cristian Cristea, care în vara anului 2013 a lăsat prima ligă de fotbal din România pentru o aventură în Australia. El a semnat atunci cu Melbourne Southern Stars, în liga secundă, însă chiar la primul sezon i-au fost aduse niște acuzații extrem de grave.
Împreună cu antrenorul echipei și cu mai mulți coechipieri, Cristea a fost arestat, cu toții fiind acuzați că au „trântit” meciuri pentru bani.
Din fericire, asocierea sa cu mafia pariurilor s-a încheiat rapid. După câteva luni de anchetă, în care i-a fost interzis să părăsească țara, Cristian Cristea a fost declarat nevinovat și a primit permisiunea de a reveni în România.
El a semnat din nou cu Farul Constanța în 2014, însă nu și-a mai putut regăsi forma de dinainte de transfer. După alte două experiențe la Oțelul și ACS Berceni, Cristea a plecat din nou din țară. De data aceasta a mers în Italia, unde evoluează și în prezent pentru AS Galatina, în ligile inferioare.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te