Iohannis nu va da un răspuns imediat la cererea de revocare a lui Augustin Lazăr

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 06.11.2018 - 14:37
Klaus Iohannis îl confruntă pe Tudorel Toader. Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că abordarea lui Tudorel Toader este pe lângă lege privitor la revocări şi că nu va lua o decizie cu privire la revocarea procurorului general până când judecătorii nu vor soluţiona plângerea depusă în instanţă.

SHARE

„Am o opinie şi o voi face cunoscută la momentul potrivit, dar azi încă nu m-aş referit la aceste speţe, însă în ansamblu se conturează un comportament sau o abordare a acestui ministru al Justiţiei, abordare care este, aş clasifica-o eu, pe lângă lege în privinţa propunerilor şi de numire şi de revocare. Între timp nu mai am doar dubii, mă îndrept uşor-uşor spre certitudine, dar cel puţin în ce priveşte revocarea procurorului general, un demers aiuritor al acestui ministru şi cu corolarul la fel de aiuritor, cu poveşti, manipulări publice şi aşa mai departe... Penibilă fază, penibilă fază!”, a declarat Klaus Iohannis.
Președintele României a spus că nu va lua o decizie cu privire la revocarea procurorului general până când judecătorii nu vor soluţiona plângerea depusă în instanţă, potrivit Mediafax.
„Suntem în situaţia în care, momentan, s-a început un demers judiciar. Pot să vă spun de pe acum ca să nu fie speculaţii - până când judecătorii nu vor da un verdict final nu am de gând să fac nimic în această chestiune. Despre speţa revocării am mai vorbit. Procurorul general Lazăr a făcut şi face o treabă bună. Mis e pare total greşită solicitarea de revocare, greşită din punct de vedere politic, iar din punct de vedere legal voi scrie ceva când va fi situaţia de aşa natură. Clar, foarte clar ne aflăm într-o zonă în care infractorii încearcă să acapareze Justiţia şi pe cine nu vor putea acapara sau unde văd că nu au şanse vor să-i îndepărteze”, a mai afirmat preşedintele Klaus Iohannis.
Procedura de revocare a procurorului general Augustin Lazăr a fost declanşată de către ministrul Tudorel Toader în 24 octombrie. Ulterior, Augustin Lazăr, a depus la Curtea de Apel Alba, o cerere de suspendare a procedurii de revocare din funcţie declanşată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Judecarea cererii de suspendare a procedurii de revocare din funcţie a fost stabilită pentru data de 20 noiembrie.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -