VIDEO Iohannis, după ședința CSAT: Rusia a ales forța tancurilor în detrimentul vieții oamenilor

DE Daniel Toșa | Actualizat: 24.02.2022 - 15:20
Iohannis, după ședința CSAT: Rusia a ales forța tancurilor în detrimentul vieții oamenilor/FOTO: Facebook/KlausIohannis

Președintele Klaus Iohannis a declarat că în acest moment Rusia a renunțat la diplomație și a ales să atace Ucraina. Șeful statului dă asigurări că țara noastră nu va fi atrasă în conflictul militar din Ucraina

SHARE

„Din păcate, în această dimineață Rusia a ales calea complet ilegală a violenței împotriva unui stat suveran. Rusia a răspuns cu rachete care lovesc orașele ucrainene.

Astăzi, Rusia a ales forța tancurilor în detrimentul vieții oamenilor. Rusia este agresorul și întreaga planetă vede asta. Niciodată nu este însă prea târziu ca vocea rațiunii să învingă. Singura soluție de a depăși criza e cea diplomatică

Dragi români, vă asigur că niciun român nu trebuie să se teamă pentru siguranța sa și a familiei sale. Statutul de membru NATO, parteneriatul cu SUA constituie o umbrelă de securitate extrem de solidaritate. Vreau să subliniez foarte clar: România nu va fi atrasă în conflictul militar din Ucraina”, a afirmat Iohannis.

Citește și: A început războiul: Putin a atacat Ucraina la scară largă

Iohannis a declarat că România este pregătită să facă față oricăror consecințe economice și umanitare.

„România e pregătită să facă față oricăror consecințe economice și umanitare pe care le-ar putea genera un conflict de durată între Rusia și Ucraina”.

Citește și: A început războiul: Putin atacă Ucraina cu avioane, tancuri și nave militare. Debarcare în Odessa

Șeful statului a precizat că Aliații NATO vor rămâne uniți împotriva agresiunii rusești. De asemenea, el a afirmat că în acest moment se impune consolidarea flancului estic.

„Se impune consolidarea flancului estic. Forța noastră este în primul rând aceasta, suntem uniți în fața unui agresor care amenință pacea întregii planete. Oricât de mult rău ar încerca să facă ultimii revizioniști a istoriei trebuie să știe că lumea pe care vor să o reînvie a apus de mult”.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.