Iohannis, despre creșterea prețurilor la carburanți: Informația a fost amplificată artificial

DE Romulus Preda | Actualizat: 10.03.2022 - 19:43
Iohannis, despre cresterea preturilor la carburanțiFOTO: Facebook/KlausIohannis

Creșterea prețurilor la carburanți a plecat de la o singură stație de benzină, însă se pare că informația a fost amplificată artificial și a dus la aproape un val de panică, spune Klaus Iohannis: „Este periculos dacă se dezvoltă dintr-un fac news o astfel de panică”.

SHARE

„O parte semnificativă a acestui război se poartă în zona știrilor și a informațiilor false. Guvernul a pornit verificările astăzi de la prima oră, pentru a vedea cum s-a ajuns la situația de ieri, care de fapt a pornit de la o singură stație de benzină, însă se pare că informația a fost amplificată artificial și a dus la aproape un val de panică. Este periculos dacă se dezvoltă dintr-un fac news o astfel de panică și trebuie să fim foarte atenți și cu informațiile pe care le primimspune Klaus Iohannis înaintea reuniunii informale a Consiliului European..

Șeful statului a făcut apel la jurnaliști să prezinte informații corecte.

„Jurnaliștii serioși și redacțiile serioase trebuie să aibă foarte mare grijă ce informații preiau și duc mai departe”, punctează Iohannis.

Președintele a fost întrebat dacă este pregătită Romnia pentru o campanie de combatere a știrilor false.

„Atâta vreme cât războiul continuă, putem să ne așteptăm la orice încercare de a influența economiile europene prin fake news. De aceea trebuie să fim foarte precaut și da, statul este pregătit pentru a interveni în astfel de campanii”, conchide Iohannis.

Citește și: Forțele armate române în caz război: trupe de comando, baze aeriene și maritime. Lista completă

"Nu voi permite nimănui să profite de această situație", a declarat premierul Nicolae Ciucă, joi, după întâlnirea cu șefii ANAF, ANPC, Consiliul Concurenței și miniștrii Energiei și Economiei, în criza provocată de creșterea prețului la benzină și motorină.

Citește și: VIDEO Cozi ca pe vremea lui Ceaușescu la benzinăriile din București de teama scumpirii carburanților

Benzina și motorina se vând joi cu preţuri cuprinse între 7,43 şi 9,59 lei, în această dimineață, în Capitală. La unele benzinării s-au păstrat prețuri nejustificat de mari, însă niciuna nu a atins pragul de 10 lei pe litru.

Înainte de a participa la reuniunea informală a Consiliului European, care se desfăşoară la Versailles, şeful statului a spus: "Toate aceste chestiuni vor fi pe agenda discuţiilor de mâine. Şi postura NATO pe Flancul Estic, soldaţii americani care au venit în România, Grupul de Luptă şi multe alte chestiuni vor fi pe agenda discuţiilor de mâine. Dar asta voi detalia, după întâlnire, un pic mai mult".

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te