Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii, principalele teme de discuţie au vizat campania de vaccinare împotriva COVID-19 şi întărirea cooperării şi coordonării între statele membre şi instituţiile europene în domeniul sănătăţii pentru consolidarea răspunsului şi rezilienţei sistemelor de sănătate la crize sanitare, scrie Agerpres.
Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a transmis, în cadrul întrevederii, că România continuă eforturile de creştere a numărului de persoane vaccinate, mai ales în mediul rural şi în rândul populaţiei vulnerabile, printre obiective fiind demararea procesului de vaccinare în ambulatoriile de specialitate şi creşterea capacităţii de vaccinare în cabinetele medicilor de familie.
CITEȘTE ȘI: Un furnizor nu poate refuza acordarea investigațiilor medicale pe motiv că s-au epuizat fondurile
„Ducem vaccinul mai aproape de oameni, de aceea în perioada aceasta, alături de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, mobilizăm resursele mai ales în mediul rural şi în rândul populaţiei vulnerabile pentru a creşte şi acolo rata de vaccinare. Ne concentrăm eforturile pe creşterea capacităţii de vaccinare la cabinetele medicilor de familie şi pentru demararea vaccinării în ambulatoriile de specialitate din spitale", a declarat ministrul Sănătăţii.
CITEȘTE ȘI: Clanul turcilor Raim construia vile de lux pe Litoral. Aveau 3,5 milioane de euro din prostituție
Conform comunicatului, comisarul european pentru Sănătate a salutat eforturile României de a accelera campania de vaccinare.
„În prezent, este urgent ca eforturile de vaccinare să se dubleze pe măsură ce înaintăm în vară. Mesajul meu se adresează tuturor românilor - vaccinurile funcţionează, vaccinurile protejează, vaccinurile ne apără atât pe noi, cât şi familiile şi sistemele noastre de sănătate. Ar trebui să profităm la maximum de această oportunitate pentru a reveni la viaţa noastră normală", a declarat Stella Kyriakides.