În peisajul infracţional din Neamţ, Dumitru Ionel Udilă, de 43 de ani, din Roman, este considerat un interlop periculos. Are la activ o tentativă de omor petrecută în spital şi era membrul unui grup infracţional organizat, care comiteau fapte de şantaj şi camătă, printre victime fiind patronii unor săli de jocuri.
Zilele trecute, magistraţii de la Tribunalul Neamţ s-au pronunţat în cazul unui atentat la viaţă, care a avut loc în sala de aşteptare a Centrului de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Roman, hotărând o sentinţă de 7 ani de închisoare. Victima agresiunii nu a avut pretenţii materiale.
Citește și: Drama mirelui scăpat din brațe de prieteni la nuntă: „Am stat două luni la pat. Nu m-au ajutat”
Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Bacău.
Incidentul violent a avut pe 4 septembrie 2019, în încăierarea dintre mai mulţi bărbaţi, care începuse la o cârciumă, fiind folosite cuţite. Confruntarea a fost surprinsă de camerele de luat vederi.
Citește și: Biden: „Va fi nevoie de mai mult timp pentru a face ca inflația să scadă”
„Pe 4 septembrie 2019, la ora 02.40, la CPU a avut loc o altercaţie. Un bărbat s-a prezentat cu dureri abdominale şi în stare avansată de ebrietate. În timp ce era în sala de aşteptare, un alt bărbat, furios, a sărit la el cu un cuţit. La altercaţie au participat şi alţi aparţinători, atât din partea pacientului, cât şi prieteni ai agresorului“.
Udilă, certat cu legea
Dumitru Udilă a mai fost acuzat şi de violenţă în familie, fiind cercetat şi în alt dosar, alături de alţi cunoscuţi. „În 2017, şase persoane s-ar fi constituit într-o grupare infracţională organizată, în scopul obţinerii unor foloase injuste, prin ameninţare şi intimidare, de la reprezentanţii unor firme care administrau săli de jocuri de noroc“, comunica Poliţia Neamţ.
Citește și: UE vrea să plafoneze preţul electricităţii din surse regenerabile şi centrale nucleare. Cât va costa
Destructurarea grupării infracţionale a avut loc în zorii zilei de 23 noiembrie 2020, când au fost organizate mai multe percheziţii. Anchetatorii susţinea că ar fi ameninţat cu acte de violenţă atât angajaţii de la sălile de jocuri, cât şi clienţii, acţiunile de indimidare determinând proprietarii să le achite taxe de protecţie.
În perioada 2019 - 2020, cinci persoane au oferit alimente, bunuri şi sume de bani, cu împrumut, mai multor persoane din Roman. „Ulterior, datornicii trebuiau să returneze banii, cu dobândă, într-un interval de timp stabilit de membrii grupării, iar, în cazul nerespectării acestuia, ar fi exercitat acte de violenţă fizică şi verbală asupra acestora“, conform DIICOT, potrivit adevărul.ro.