Interlopul Petre Geamănu a aruncat la câini doi nepalezi prinși că pescuiau cu curent electric

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 14.10.2021 - 18:49
Petre Geamănu, pe malul lacului Foto: Facebook/Petre Geamănu

Doi muncitori nepalezi au fost prinși pescuind cu curent electric pe lacul Străulești, care-i aparține lui Petre Geamănu. Interlopul ar fi și filmat toată povestea și le-a arătat-o mai multor cunoscuți.

SHARE

Doi muncitori originari din Nepal, care lucrau pe un șantier aflat în apropierea lacului Străulești, s-au dus să prindă pește cu un dispozitiv artizanal cu curent electric, o metodă distructivă de braconaj. Curentul electric are un efect nociv asupra peștilor cărora le este afectate sistemul nervos. 

Citește și: BRD vrea să deschidă cu forța caseta de valori a interlopului Belgian Tănase și a unui fost procuror

Cei doi nepalezi au fost însă prinși repede de paznicii bălții și duși la petre Geamănu, patronul bălții. După ce ar fi fost bătuți bine, cei doi braconieri au fost dați la câinii lui Petre Geamănu, care i-a asmuțit asupra acestora și a filmat cum oamenii erau mușcați și țipau ca din gură de șarpe.

Citește și: Clanul Capră, care lua alocațiile copiilor victimelor și le amenința cu violul, ani grei de pușcărie

În lipsa unei reclamații din partea victimelor, acesta nu a putut să fie pus sub acuzare, susține Spynews

Ulterior, aceștia au fost lăsați să plece, însă Petre Geamănu a ținut să meargă până la dezvoltatorul imobiliar pentru care munceau cei doi și i-ar fi pus în vedere să aibă grijă de angajați pentru că, în caz contrar „s-ar putea să nu-i mai iasă la număr”.

Efectele curentului electric asupra peștilor
 

Curent alternativ: La frecvență de 50 Hz – în funcție de intensitate, apare întâi un efect de speriere a peștilor, apoi instalarea stării de șoc, apoi incapacitate de mișcare. La curenți mai mari de 2,5 V/cm apare stopul cardiac și moartea peștilor.
 
Curent continuu: Apare întâi efectul de speriere, apoi peștele se orientează spre anod (electrotaxia). Peștele manifestă apoi mișcări dezordonate, urmate de electronarcoză. La curenți mai mari de 2,5 V/cm apare distrugerea electrochimică a țesuturilor (în special a celui nervos) și leziuni permanente. Peștele moare.

 
Curent continuu (impulsuri): La frecvență de 10-100 Hz – efect de speriere, urmat de electrotaxie moderată. La un câmp electric de intensitate mare apare electronarcoza. Acțiunea curentului electric continuu sub formă de impulsuri duce foarte greu la moartea peștelui, conform Crapmania. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.