Interlopul Bălănel, care a umilit și a lovit o polițistă DIICOT într-un club, spor de pedeapsă

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 26.02.2023 - 17:56
Interlopul Bălănel a mai primti câteva luni de pușcărie pentru că a lovit o polițistă într-un club Foto: captură Youtube

Interlopul Adrian Bălan, zis Bălănel (34 de ani), care a fost condamnat în trecut pentru tentativă de omor, șantaj și chiar proxenetism, și este din nou închis, a primit un spor de pedeapsă după ce a umilit și a lovit o tânără polițistă de la DIICOT pe când se aflau într-un club.

SHARE

Intrerlopul Adrian Bălan, zis Bălănel, execuă o pedeapsă de 3 ani și 3 luni de închisoare după ce a participat beat la un concurs ilegal de mașini, apoi nu s-a oprit la semnalele polițiștilor și a izbit un gard. 

Interlopul scandalagiu a primit acum un spor de închisoare într-un alt dosar în care este acuzat de lovirea unei polițiste de la DIICOT pe când se aflau într-un club din Alba Iulia. 

Citește și: Dubiosul investigator sub acoperire, cheia dosarului celor 22 de vameși de la Albița, va fi extrădat

Tânăra, care lucra la Brigada de Operațiuni Speciale Alba Iulia, a declarat, că în noaptea respectivă se afla pe holul clubului unde discuta cu alte persoane, când, la un moment dat, a apărut un bărbat care l-a întrebat pe prietenul ei ”Tu umbli cu grasa asta de la DIICOT?”, după care a jignit-o în diverse moduri, făcând referire în mod repetat la faptul că lucrează la DIICOT", potrivit rejust.ro .

La un moment dat, persoana vătămată fiind indignată de cele spuse de inculpat, de faţă fiind mai multe persoane din local, a încercat să îi dea cu mâna peste șapca pe care o avea pe cap și să-l lovească cu piciorul peste picioare, însă nu a ajuns la picioarele inculpatului. În acel moment, inculpatul s-a întors și a lovit-o cu palma peste faţă, între cei doi intervenind mai multe persoane printre care şi prietenul persoanei vătămate, scandalul fiind pe moment aplanat.

Liniștit de un bărbat mai solid

Bălănel a plecat de lângă persoana vătămată, iar aceasta a încercat să sune la poliție, deplasându-se împreună cu mai multe persoane spre ieșirea localului.

"În timp ce se îndrepta spre ieșirea din local, se observă pe camerele de supraveghere cum acesta vine din spate, o prinde de păr în mod brutal și o trage spre ieșirea din local. Tot din imaginile surprinse de camerele de supraveghere se observă când (…) încearcă să o ajute pe prietena sa, însă intervine o persoană de sex masculin, solid, chel, care îl lovește”, se precizează în hotărârea instanței de judecată, potrivit rejust.ro.

A participat beat la un concurs ilegal și s-a oprit într-un gard

„Inculpatul a condus autoturismul marca BMW în timp ce avea o îmbibație alcoolică peste limita legală pe Bulevardul Horea din Alba Iulia, din direcția Hotel Cetate spre Calea Moților, cu viteză peste limita legală, nu a oprit la semnalele acustice și luminoase ale autospecialei de poliție, continuându-și deplasarea pe str. Calea Moților.

Citește și: VIDEO Cum a vrut interlopul oltean Rechinu să iasă din închisoarea din care a evadat El Chapo

La intersecția cu strada Detunata a efectuat virajul la stânga, nu a adaptat viteza și a intrat în coliziune cu gardul imobilului nr. 37 de pe strada Detunata, ulterior fugind de la locul accidentului”, astfel este descrisă, pe scurt, fapta acestuia.

Adrian Bălan a fost condamnat în 2012 la 2 ani de închisoare cu executare, în dosarul ”Prostituate pentru VIP-uri”, fiind acuzat de proxenetism. A recunoscut faptele şi a beneficiat de o reducere semnificativă a pedepsei. În 2016 a fost arestat din nou pentru infracţiuni comise în Franţa.

Bălănel era la o "liniuță" cu altă mașină

Bărbatul era într-o întrecere cu o altă mașină, care însă nu a putut fi urmărită de polițiști.

Polițiștii au descris ulterior șoferul care, după momentul impactului, a coborât din autoturism și a început să fugă, ca fiind o persoană, de sex masculin, constituție atletică, cu înălțimea de aproximativ 1,85 metri, îmbrăcat în trening de culoare gri.

„Unul dintre martori (polițist – n.r.) a alergat în urma conducătorului autoturismului și a reușit să îl tragă de mâna spre el, moment în care i-a observat fizionomia, însă nu l-a putut imobiliza și legitima, acesta smucindu-se și intrând în scara blocului, a cărui ușă a fost deschisă de o persoana de sex feminin. Martorul a precizat că i-a văzut clar toate particularitățile feței”, se afirmă în hotărârea instanței de judecată.

După aproximativ 5 minute, Bălănel s-a întors la locul accidentului, însoțit de alte trei persoane. Imediat, polițistul l-a recunoscut ca fiind cel care a coborât de la volanul autoturismului.

Era însoțit de un alt bărbat care a declarat că el ar fi condus autoturismul, iar după accident s-ar fi speriat și ar fi fugit.

În final, Bălănel, a fost condamnat definitiv la 3 ani și 3 luni de închisoare după ce a condus un autoturism pe drumurile publice sub influența alcoolului. Judecătorii au ținutcont și de condamnările anterioare. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te