Interlopul Alex Bodi, fost soț al Biancăi Drăgușanu, judecat pentru trafic de minore și proxenetism

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 07.04.2021 - 09:23
Interlopul Alex Bodi,fostul soț al Biancăi Drăgușanu, judecat pentru trafic de minore și proxenetism. O parte din fapte erau din perioada în care era căsătorit cu Bianca Foto: unica.ro

Alex Bodi făcea parte dintr-un grup infracțional, condus de nașul său, acuzat de trafic de persoane, proxenetism, şantaj, sustragere de sub sechestru, trafic de minori, deţinere de droguri de risc, fără drept, pentru consum propriu, spălarea banilor şi mărturie mincinoasă.

SHARE

Alex Bodi este acuzat că a recrutat mai multe tinere pe care le-a obligat să se prostitueze, el fiind acuzat şi de o infracţiune de şantaj.

Citește și: EXCLUSIV Afaceri dubioase în starea de urgență la Transporturi. Aparate PCR care nu merg nici acum

Alături de el au mai fost trimise în judecată alte 29 de persoane. 

Citește și: Proxeneții români din Spania și-au tatuat numele pe tinerele exploatate ca să se știe ale cui sunt

Pe lângă infracțiunile de proxenetism și trafic de persoane, procurorii DIICOT Craiova îl mai acuză Alex Bodi și pentru faptul că, pe 17 martie 2018, l-ar fi amenințat pe un anume Robert Avram cu acte de violență pentru ca acesta din urmă să-i plăteacă o taxă de protecție de 5.000 de euro.

Citește și

Florin Salam și Elis Armeanca i-au cântat trei zile interlopului Alex Bodi în arest la domiciliu

Tâmplaru este liderul rețelei de crimă organizată care face obiectul  dosarului instrumentat de DIICOT Craiova. El a fost locotenentul unuia dintre cei mai temuți interlopi din Europa, Ion Clămparu.

După ce Clămparu a fost arestat, Tâmplaru și-a dezolvat propria rețea e trafic de prsoane și proxenetism, iar unul dintre locotenenții săi este Alex Bodi, finul său, care a fost însurat cu Bianca Drgăușanu. În primăvară, după ce s-au despărțit, fosta sa soție a povestit despre violențele îndurate de la Alex Bodi.

Tâmplaru și Bodi au fost arestați încă de anul trecut în urma uneia dintre cele mai ampe acțiuni ale DIICOT din ultimii ani. 

Cum acționa Nașu


Prin actul de sesizare s-a reţinut faptul că, la scurt timp după destructurarea unei grupări conduse de membru marcant al lumii interlope (grupare specializată în traficul de persoane şi proxenetism), suspectul în cauză (unul dintre locotenenţii persoanei mai sus menţionate), în timp ce se afla deţinut într-un penitenciar, în perioada 2008 - 2011, împreună cu alţi trei deţinuţi, au folosit reţelele sociale în scopul recrutării unor tinere care practicau prostituţia.

Inducându-le în eroare, fie cu promisiunea unui viitor comun (metoda Lover boy), fie cu identificarea unui loc de muncă avantajos, respectiv profitând de starea lor de vulnerabilitate (situaţie materială precară, naivitate, lipsă de educaţie - factori determinanţi pentru respectivele tinere în alegerea practicării prostituţiei), le-au convins să se prostitueze în beneficiul lor.


Citește și: Alex Bodi, arestat pe baza denunțului unei foste soții pe care a dus-o să se prostitueze în Germania


Astfel, sub coordonarea liderului, căruia membrii grupării i se adresau cu apelativul "naşu", s-au pus bazele unei grupări infracţionale specializată, în principal, în traficul de persoane, trafic de minori şi proxenetism, în secundar în şantaj (consecinţă a plăţii unor taxe de protecţie).

Citește și: Luptătorul Benny Adegbouyi, pe canapea cu proxenetul Alex Bodi, în luxosul arest la domiciliu

După ce au ieşit din penitenciar, membrii grupării infracţionale au continuat să recruteze şi alte victime, le-au transportat, adăpostit în locaţii din state occidentale (Germania, Spania, Italia, Marea Britanie, Elveţia) şi le-au constrâns să practice prostituţia în favoarea lor, în diverse cluburi de profil.

 

Cine asigura filiera sclaviei sexuale


Conform DIICOT, la gruparea infracţională au aderat, în timp, şi alţi membri ce făceau parte din acelaşi anturaj. O parte dintre ei aveau rolul de a recruta victimele, dar şi de a le transporta pe teritoriul Germaniei (de la locaţiile în care erau adăpostite, până la bordeluri), de a le adăposti şi a le supraveghea, precum şi de a "colecta" veniturile obţinute din prostituţie (de cele mai multe ori, transportau banii personal în ţară, unde erau împărţiţi între membrii grupării; uneori, erau folosite sistemele de transfer financiar, caz în care evitau, pe cât posibil, să apară la rubrica "beneficiar", folosind intermediari).

De asemenea, unii dintre membri identificau localuri unde urmau a fi duse victimele şi purtau "negocieri" cu reprezentanţii acestora, prin prisma relaţiilor pe care le dezvoltaseră cu membrii unei grupări de motociclişti sau la cluburi din Italia, dar şi raportat la numărul mare de tinere a căror angajare o intermediau la respectivele localuri.

Odată ajunse în străinătate, victimele erau constrânse (fizic şi psihic) de inculpaţi să se prostitueze în folosul lor, în condiţiile în care nu cunoşteau limba, erau izolate de prieteni şi familie şi nu dispuneau de resurse financiare pentru a se întoarce în ţară la momentul în care îşi dădeau seama de situaţia reală.

Victimele care refuzau să practice prostituţia erau sechestrate şi supuse unor violenţe extreme, pentru a fi determinate să nu mai opună rezistenţă.

În cele din urmă, din cauza violenţelor la care erau supuse şi a ameninţărilor cu acte de violenţă îndreptate împotriva membrilor familiilor lor, victimele erau nevoite să se prostitueze în beneficiul membrilor grupării infracţionale.

Citește și

Florin Salam și Elis Armeanca i-au cântat trei zile interlopului Alex Bodi în arest la domiciliu

Femeile erau bătute, controlate, violate, vândute

În cele mai multe cazuri, victimele erau ţinute în imobile stabilite de inculpaţi, erau transportate zilnic la locurile unde erau obligate să practice prostituţia, erau permanent controlate/supravegheate, inculpaţii încălcându-le dreptul la viaţa privată şi aducându-le într-o situaţie de aservire.

Inculpaţii le reţineau actele de identitate cu intenţia vădită de a păstra controlul asupra lor şi a le împiedica să expedieze o parte din veniturile obţinute din prostituţie, prin sistemele financiare de transfer, pe numele unor membri de familie. De asemenea, au fost situaţii în care inculpaţii invocau aşa-zise "contracte pe viaţă", în sensul că victimele nu aveau nicio altă alternativă decât să se prostitueze în beneficiul lor.

Unele victime au fost vândute altor traficanţi, în scopul exploatării, persoanele care le-au preluat primind şi informaţii în legătură cu victima, comportamentul acesteia pe perioada cât a fost exploatată, date despre familie, toate acestea în scopul de a fi şantajată, pentru a fi exploatată şi controlată mai uşor.

Citește și

Luptătorul Benny Adegbouyi, pe canapea cu proxenetul Alex Bodi, în luxosul arest la domiciliuProcurorii mai spun că au fost şi situaţii în care inculpaţii nu au mai reuşit să deţină controlul asupra victimelor, chiar şi după aplicarea unor corecţii fizice, caz în care pentru a le determina să nu fugă sau să revină la domiciliile lor din ţară le solicitau diferite sume de bani, sume pe care victimele nu aveau posibilitatea să le achite, fiind, astfel, obligate să continue activitatea de prostituţie în beneficiul lor.

În cauză au fost instituite măsuri asiguratorii.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Dolj.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te