Ingredientul din bucătărie care îți scapă florile de dăunători. Este considerat un pesticid natural

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 13.06.2024 - 11:01
Ingredientul din bucătărie care îți scapă florile de dăunători. Este considerat un pesticid natural - Foto: Profimedia Images (imagine rol ilustrativ)

Ingredientul din bucătărie care îți scapă florile de dăunători. Este considerat un pesticid natural. Iată despre ce ingredient este vorba și ce beneficii are pentru plante.

SHARE

Ingredientul din bucătărie care îți scapă florile de dăunători. Este considerat un pesticid natural. Iată despre ce ingredient este vorba și ce beneficii are pentru plante. 

Citește și: Planta care îți vopsește părul prin spălare. Te scapă de mătreață și mâncărimi. Costă 5 lei

Ingredientul din bucătărie care îți scapă florile de dăunători

Astăzi avem pentru dumneavoastră un ingredient pe care îl putem folosi în mai multe situații din gospodărie. Însă, întâi de toate este folosit de oameni, chiar la primele ore ale dimineții. Da, ați ghicit. Este cafeaua. Știați că după ce safurăm cafeaua, zațul care rămâne nu trebuie aruncat? 

Zațul de cafea are un conținut ridicat de nitrogen și este un bun agent de fertilizare. Astfel, el este utilizat ca îngrășământ organic în grădină, dar și pentru pământul din ghivecele cu flori sau cu alte plante. 

Zațul de cafea are foarte multe întrebuințări în grădina ta. Mai mult decât atât, zațul nu are nicio contraindicație, astfel că nu va face niciun rău plantelor tale și îl poți folosi oricând, cu cea mai mare încredere.

Citește și: Ce poți pune în mașina de spălat pentru ca rufele să nu se mai șifoneze. Ai sigur în bucătărie

Ingredientul se aplică direct la baza plantelor sau amestecat cu îngrășământul pe care îl pui plantelor tale periodic. Acesta aduce o mulțime de beneficii, precum îmbunătățirea calității pământului, dar și sporește capacitatea pământului de a reține apa.

Mai mult decât atât, zațul de cafea aerisește substratul și este cunoscut pentru faptul că alungă dăunătorii din grădina ta. Zațul de cafea atrage râmele, care sunt benefice pentru pământul din grădina noastră. De asemenea, acest zaț este o sursă deosebit de importantă de azot.

Este important să știți faptul că, zațul de cafea, aduce beneficii în grădina ta sau la plantele din ghiveci, după o anumită perioadă de timp, perioadă în care zațul se descompune în mod natural.

Citește și: Produsul ce costă 10 lei și îți face mașina de spălat impecabil de curată. NU e vorba de oțetul alb

De aceea, trebuie să aveți răbdare atunci când aplicați, dat fiind faptul că efectele nu se văd imediat. Cu toate acestea, zațul de cafea este un ingredient pe care oricine ar trebui să îl folosească deoarece este accesibil, este ușor de folosit și aduce beneficii uimitoare pentru plantele noastre.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te