Anchetat de autorități, medicul care vede corona-conspirații neagă că a stocat datele pacienților

DE Silviu Sergiu | Actualizat: 03.08.2020 - 12:03
Medicul Răzvan Constantinescu retractează „curajos” ce a scris inițial pe Facebook

Medicul ieșean Răzvan Constantinescu, despre care Newsweek România a scris că a stocat datele pacienților în computerul personal, pentru a demonstra că numărul cazurilor de COVID-19 ar fi mult mai mic decât cel anunțat de autorități, neagă acum că ar fi făcut asta.

SHARE

Asta după ce, inițial, s-a lăudat pe Facebook cu isprava sa și, urmare a sesizărilor Newsweek Romania, Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași și Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) au anunțat că anchetează cele întâmplate.

„Nu am salvat nicăieri. Era încă o nadă pentru proști :))))”, susține acum dr. Constantinescu, medic la Institutul de Gastroenterologie și Hepatologie în cadrul spitalului sus-menționat, într-un răspuns trimis Newsweek România.

Altfel spus, în fața posibilității de a răspunde în fața legii de protecție a datelor cu caracter personal, dr. Constantinescu dă înapoi, preferând să-și jignească prietenii de pe Facebook, dar și pe jurnaliștii Newsweek România, care au scris despre cazul său.

Citește și:

Medic conspiraționist a stocat datele personale ale pacienților COVID acuzând că autoritățile mint

Medicul conspiraționist care a stocat datele pacienților va fi verificat de Autoritatea de resort

Răzvan Constantinescu este fost membru ALDE, partidul lui Călin Popescu- Tăriceanu și unul din cadrele medicale care bănuiesc o conspirație a autorităților și pun la îndoială cifrele legate de evoluția infectărilor cu SARS-CoV-2 date publicității.

Din acest motiv, el a scris pe pagina s-a de Facebook că a stocat datele personale ale pacienților COVID acuzând că autoritățile mint.

El a postat următorul text:

„NEDUMERIRE

Explicați-mi și mie: dacă în listele de cetățeni care se adresează celui mai mare spital din Moldova se înregistrează zilnic, în ultimele 10 săptămâni, maximum 2 (doi!) noi infectați (de obicei unul singur din 100), de unde scot marafații (sic!) 800 zilnic în toată țara?

P.S. Am salvat toate listele din ultimele 4 luni, cu nume, CNP, cu tot.”

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.