Ilan Laufer și-a făcut public certificatul de naștere pentru a demonstra că este născut în România

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 23.11.2018 - 13:29
Ilan Laufer se adâncește în gafa pe care a făcut-o. Inquam Photos/Alberto Groșescu

Ilan Laufer și-a făcut public certificatul de naștere, după ce au apărut zvonuri că s-ar fi născut în Israel, nu în România, cum afirmase acesta. De asemenea, Laufer a spus că reacția la refuzul președintelui de a-l numi ministru s-a bazat pe o puternică încărcătură emoțională.

SHARE

”Având în vedere acuzaţiile eronate referitoare la faptul că nu am fost născut în România, ţin să precizez următoarele: sunt născut în Romania, sunt român şi simt româneşte. Fac parte dintr-o etnie cu o profundă conştientizare şi încărcătură istorică, evreii fiind un popor care a fost sensibilizat de-a lungul timpului din cauza suferinţelor îndurate. Înţeleg şi respect regulile statutare ale organizaţiilor evreieşti şi îmi aleg astăzi cuvintele cu prudenţă”, a scris pe contul său de Facebook Laufer. 


Laufer mai afirmă că din cauza nejustificării refuzului lui Klaus Iohannis, de a fi parte din Guvernul Romaniei, a avut o reacţie la „cald, bazată pe o puternică încărcătură emoţională” şi nu dorește să amestece trăirile personale cu viaţa politică.
Citește și: Acuzația halucinantă a lui Ilan Laufer: Klaus Iohannis m-a respins din antisemitism 
Ilan Laufer spune că rămâne implicat în proiectele menite să încurajeze dezvoltarea antreprenorilor şi a companiilor cu capital românesc, inclusiv internaţionalizarea acestora, atât în Europa, cât şi în Statele Unite ale Americii.

Laufer a declarat, marţi seara, la sediul PSD, că preşedintele Klaus Iohannis a respins numirea sa în funcţia de ministru al Dezvoltării din antisemitism, el acuzându-l pe şeful statului că acesta este un gest dintr-un lung şir de acţiuni antisemite.
Citește și: Klaus Iohannis reacționează la acuzațiile lui Laufer: Denotă grave carențe de educație și cultură
Preşedintele Klaus Iohannis condamnă ferm folosirea unor teme deosebit de sensibile în scop politic şi consideră că referinţele la antisemitism şi nazism în disputa politică sunt iresponsabile şi denotă grave carenţe de educaţie, cultură, diplomaţie şi istorie, referindu-se la acuzaţiile lui Ilan Laufer, a cărui nominalizare în Guvern a respins-o.
Citește și: Comentariu Deutsche Welle: Antisemitismul fals şi real şi pedagogia dragostei 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.