Klaus Iohannis reacționează la acuzațiile lui Laufer: Denotă grave carențe de educație și cultură

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 21.11.2018 - 12:57

Președintele Klaus Iohannis condamnă folosirea referințelor la antisemitism și nazism în disputa politică. Acesta consideră că sunt dovezi de iresponsabilitate și denotă grave carențe de educație, cultură, diplomație și istorie.

SHARE

Într-un comunicat transmis de Administrația prezidențială, Klaus Iohannis susține că relativizarea antisemitismului reprezintă o acțiune periculoasă care poate genera manifestări antisemite și discriminatorii și poate incita la ură.
„Însușindu-și cu bună știință un text cu acuzații ridicole lipsite de orice fundament real, Ilan Laufer a picat testul maturității, preferând să joace rolul de portavoce a propagandei toxice pesediste. Personajele care proferează asemenea acuzații scandaloase se descalifică automat și nu pot ocupa sub nicio formă înalte demnități în statul român.” spune Iohannis.
Președintele României consideră că declarațiile lui Laufer reprezintă un nou exemplu din retorica nocivă îndelungată a PSD, care alimentează în mod constant discursul urii și tendințele xenofobe. El mai subliniază că recuperarea memoriei Holocaustului, precum și combaterea antisemitismului „au constituit pentru România obiective prioritare în ultimele două decenii, iar astfel de declarații cu caracter extremist pot periclita rezultatele foarte bune obținute de țara noastră în toți acești ani. România este activ implicată în demersurile internaționale de combatere a antisemitismului, fapt recunoscut și apreciat ca atare.”
Ilan Laufer a declarat, marți seara, la sediul PSD, că președintele Klaus Iohannis a respins numirea sa în fruntea Ministerului Dezvoltării din antisemitism, el acuzându-l pe șeful statului că acesta este un gest dintr-un lung șir de acțiuni antisemite, inclusiv de sabotare a relațiilor cu Israelul. Laufer a susținut că i se pregătește un dosar penal „la comanda președintelui”. Deși a citit declarația, Laufer a încurcat Consiliul Uniunii Europene cu Consiliul Europei.
Citește și Acuzația halucinantă a lui Ilan Laufer: Klaus Iohannis m-a respins din antisemitism

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.