Iată care sunt drumurile unde se circulă în condiții de iarnă. Anunțul făcut de CNAIR

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 12.11.2023 - 20:20
Iată care sunt drumurile unde se circulă în condiții de iarnă. Anunțul făcut de CNAIR - Foto: Orizontul / imagine cu caracter ilustrativ

Circulaţia pe unele drumuri din țară se face în condiţii de iarnă, în urma ninsorilor care au căzut în judeţ. La munte, unii turiști au rămas blocați după ce a nins peste noapte, iar drumurile sunt înzăpezite. Iată care sunt drumurile pe care se circulă în condiții de iarnă.

SHARE

Ne-am pus la somn în toamnă și ne-am trezit în iarnă. Așa s-a întâmplat pentru mai mulți turiști care au mers la munte în acest weekend. Iată care sunt drumurile pe care se circulă în condiții de iarnă.

Drumurile pe care se circulă în condiții de iarnă

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat că se circulă în condiții de iarnă pe mai multe sectoare de drum din zonele înalte.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale și autostrăzi pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 și pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro - DISPECERAT - Situația Drumurilor Naţionale, dar și pagina de Facebook.

Citește și: UTIL Ai nevoie de cauciucuri noi? Cum se citește și se interpretează corect eticheta anvelopelor

”Având în vedere faptul că în zonele înalte au început ninsorile, reamintim faptul că este obligatoriu ca vehiculele care le tranzitează trebuie să fie echipate de iarnă.

În special autovehiculele grele trebuie să fie echipate cu lanțuri, deoarece există risc de accidente, dar și de blocare a drumurilor, ceea ce îngreunează acțiunea utilajelor de deszăpezire. Facem apel la conducătorii auto ca înainte să plece la drum să verifice prognoza meteo și atenționările CNAIR și ale poliției rutiere. Precizăm că utilajele de deszăpezire ale CNAIR și drumarii sunt mobilizați în teren și acționează acolo unde situația o impune”. - a transmis CNAIR.

Drumarii acționează cu utilaje şi material antiderapant, a informat Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov.

„Ninge abundent pe mai multe sectoare de drum naţional din nordul judeţului Harghita: DN13B - zona Bucin, DN15 - zona Borsec, DN13A - între Miercurea Ciuc şi Vlăhiţa, DN12C - zona Lacul Roşu. Utilajele DRDP Braşov acţionează cu materiale antiderapante pe toate sectoarele afectate. Vă rugăm să nu vă deplasaţi în zonele afectate de ninsori dacă nu aveţi maşina pregătită de circulaţie în condiţii de iarnă!", informează DRDP Braşov, într-o postare pe Facebook.

Purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului Judeţul Harghita, Adrian Pănescu, a precizat pe că în zona montană ninsorile au slăbit în intensitate, dar sunt şi locuri unde ninge abundent şi se înregistrează vânt puternic pe creste, cu depuneri de zăpadă, pe alocuri.

Pe arterele rutiere din zonele joase ale judeţului, traficul se desfăşoară în condiţiile unui carosabil umed, cu ploaie uşoară şi vânt, a mai precizat sursa citată.

Totodată, Adrian Pănescu a menţionat că „pe sectoarele de drumuri judeţene din zonele montane ninge, dar nu au fost semnalate probleme în trafic".

Ninsoare abundentă s-a înregistrat şi în staţiunea Băile Harghita, care aparţine administrativ de municipiul Miercurea-Ciuc, unde stradul se zăpadă extracarosabil este de zece centimetri.

Citește și: La ce temperatură trebuie montate cauciucurile de iarnă? Ce amendă iei dacă nu le ai când ninge

Viceprimarul municipiului Miercurea-Ciuc, Bors Bela, a declarat că s-a acţionat pentru deszăpezire la Băile Harghita încă din timpul nopţii, nefiind înregistrate probleme deosebite.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita a informat că vântul puternic a a afectat cinci posturi de transformare din comuna Mărtiniş, un număr de 341 consumatori nefiind alimentaţi cu energie electrică. Echipajele distribuitorului de energie electrică acţionează în teren pentru remedierea defecţiunilor, a mai arătat ISU Harghita, conform Agerpres.

Judeţul Harghita se află sub o atenţionare meteo de cod galben, până la ora 18,00, fiind prognozate intensificări ale vântului, ninsori şi temporar viscol la peste 1.700 metri. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te