Iași: Asistenții medicali concediați de la Institutul Socola vor să lucreze în prima linie COVID-19

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 31.03.2020 - 15:54
Foto: AFP

O parte dintre asistenţii medicali şi infirmierii care au fost concediaţi luni de Institutul de Psihiatrie Socola Iaşi declară că vor să-şi ajute colegii în lupta în prima linie cu noul coronavirus şi că se pun la dispoziţia structurilor medicale care au nevoie de personal.

SHARE

"Noi, personalul medical demis de la Institutul de Psihiatrie Socola Iaşi, aducem la cunoştinţa tuturor unităţilor sanitare din judeţul Iaşi că suntem la dispoziţia acestor structuri medicale. Suntem pregătiţi să fim în prima linie COVID-19 şi suntem pregătiţi să fim alături de cei ce au nevoie de noi în lupta cu noul coronavirus.

În astfel de momente grele, în care conducerea instituţiei nu doreşte implicarea noastră în actul medical, procedând la 'dizolvarea noastră' printr-o simplă decizie, noi, aceşti debutanţi medicali, dorim să ne implicăm mai mult. În consecinţă, dorim o implicare activă în viaţa medicală a comunităţii şi tocmai de aceea dorim să fim luaţi în considerare pentru a intra în rândurile celor care trebuie să fie alături de populaţia afectată. Facem un apel la autorităţile cu factor de decizie, cu precizarea că pe lângă faptul că ne dorim statutul câştigat corect prin concurs, vrem să participăm alături de colegii noştri la lupta împotriva acestei pandemii. În cele prezentate, nu vrem decât să asiguram comunitatea că suntem alături de colegii noştri din sistemul medical şi că vrem să le fim alături în orice situaţie", spun prin intermediul unui comunicat de presă asistenţii medicali şi infirmierii concediaţi de Institutul de Psihiatrie Socola, potrivit Agerpres.

Reamintim că luni, peste 80 de angajaţi ai Institutului de Psihiatrie Socola din Iaşi au primit deciziile de încetare a contractului de muncă. Noua conducere a Institutului de Psihiatrie "Socola" din Iaşi a declarat, prin intermediul unui comunicat de presă, că "în data de 27 martie s-au emis deciziile de încetare a contractelor individuale de muncă ale acestor salariaţi, contracte de muncă ce au încetat începând cu data de 30 martie, în temeiul dispoziţiilor art 31 alin 3 Codul Muncii - "3) Pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta exclusiv printr-o notificare scrisă, fără preaviz, la iniţiativa oricăreia dintre părţi, fără a fi necesară motivarea acesteia".

Cei peste 80 de asistenţi şi infirmieri au fost angajaţi în urma unui concurs organizat de vechea conducere a spitalului, în vederea ocupării posturilor vacante de asistenţi medicali generalişti debutanţi şi infirmieri, anunţat în 20 august 2019. Concursul a debutat şi s-a derulat cu mai multe sincope, motiv pentru care DNA a început o urmărire penală. Cu toate acestea concursul nu a fost anulat, candidaţii admişi fiind încadraţi în urmă cu trei luni.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te