Iarna severă în România. Viscolul paralizează regiuni intregi. Șosele închise, cursuri suspendate

DE Daniel Toșa | Actualizat: 09.01.2024 - 10:10
Iarna severă în România. Viscolul paralizează regiuni intregi. Șosele închise, cursuri suspendate - Foto: Profimedia images - Caracter ilustrativ

Iarnă severă în România. Viscolul paralizează regiuni întregi. Șosele închise, cursuri suspendate. Un viscol puternic și zăpadă abundentă au adus haos în estul și sud-estul României. În regiunea Moldovei, șoselele au fost închise.

SHARE

Iarnă severă în România. Trei drumuri naționale au fost închise complet, iar pe altele au fost impuse restricții de tonaj, afectând grav circulația.

Iarnă severă în România. Viscolul paralizează regiuni întregi

În județul Iași, toate școlile au fost închise marți: „Nici primarul nu poate garanta, nici președintele Consiliului Județean nu poate garanta că vor putea interveni în această noapte să curețe, să elibereze străzile. Atunci am luat decizia în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență de a închide școlile mâine (marți) așa încât copiii să nu fie expuși mâine. Și profesorii, că mulți dintre ei fac naveta”, a declarat prefectul de Iași, Petru Bogdan Cojocaru la B1TV.

În Galați a fost activat Planul Roșu de intervenție după ce un microbuz cu 17 călători s-a răsturnat din cauza rafalelor de vânt. În Vrancea, ambulanțe au fost nevoite să-și schimbe rutele din cauza troienelor, afectând accesul la urgențe medicale.

Citește și: VREMEA Un ciclon polar lovește România! Unde va ninge puternic, iar temperaturile vor fi -15 grade

Coloane de mașini au fost formate în comuna Răducăneni, iar aeroportul din Iași a fost afectat, cu mai multe zboruri redirecționate, anulate sau reprogramate.

Situația critică s-a extins și în Republica Moldova, unde mii de consumatori au rămas fără curent electric, iar circulația trenurilor a fost perturbată.

În județul Brăila, nouă localități au rămas fără energie electrică, iar condițiile meteorologice nefavorabile au determinat autoritățile să instituie avertizări de Cod portocaliu și Cod galben. În total, 2.876 de consumatori au fost afectați, iar intervenția cu utilaje și materiale antiderapante a fost necesară.

Citește și: Un autocar cu 16 pasageri la bord s-a răsturnat în Vrancea. A fost activat Planul Roșu

Meteorologii avertizează că condițiile severe vor persista, cu stratul de zăpadă atingând posibil 15 cm grosime în anumite zone. Temperaturile vor scădea sub zero grade, cu minime în noaptea de marți spre miercuri coborând până la -18 grade Celsius. În zona vârfului Călimani au fost resimţite astăzi -30°, în Suceava -25°, iar la Rădăuți -26°.

În București, temperaturile vor scădea până la -6 grade Celsius, cu posibilitatea ninsorilor slabe.

Autoritățile locale au mobilizat 379 de utilaje, 1506 operatori și aproximativ 20 de mii de tone de material antiderapant pentru a face față condițiilor meteorologice extreme. Cu toate acestea, meteorologii avertizează că temperaturile vor continua să scadă în următoarele zile, afectând întreaga țară.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te