Hala de pește din Piața Obor va fi reabilitată. Cât durează lucrările? Care sunt costurile?

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 12.12.2023 - 16:02
Hala de pește din Piața Obor va fi reabilitată - Foto: Facebook/Primăria Sectorului 2

Hala de pește din Piața Obor va fi reabilitată. Primăria sectorului 2 a anunțat că va începe lucrările la modernizarea acesteia, pentru a creşte atât gradul de confort al cumpărătorilor, cât şi al comercianţilor care îşi desfăşoară activitatea în acest spaţiu.

SHARE

Hala de pește din Piața Obor va fi reabilitată, potrivit anunțului făcut de Primăria Sectorului 2. Lucrările la Hala Terminal, sau, așa cum este cunoscută de bucureșteni, Hala de pește, vor fi făcute pentru ca atât comercianții, cât și cumpărătorii să poată beneficia de condiții civilizate, demne de o capitală europeană. 

Hala de pește din Piața Obor va fi reabilitată. Cât durează lucrările? Care sunt costurile?

Primăria Sectorului 2 a anunțat că va începe lucrările de reabilitare și modernizare ale Halei Terminal din Piața Obor, cunoscută de bucureșteni și ca Hala de pește. Decia a fost votată în ultima ședință a Consiliului Local.

„Reabilităm şi modernizăm Hala Terminal din Piaţa Obor, pentru a creşte atât gradul de confort al cumpărătorilor, cât şi al comercianţilor care îşi desfăşoară activitatea în acest spaţiu. 

Astfel, cei care îşi fac cumpărăturile în Hala Terminal se vor putea bucura de condiții civilizate, demne de o capitală europeană.

Am hotărât să adaptăm proiectul iniţial de reabilitare a Halei Terminal la cele mai noi standarde europene şi să facem o reconstrucţie mai amplă. Nu ne rezumăm doar la reparații, ci vrem să izolăm termic şi la exterior clădirea, pentru a menține temperatura la un nivel optim în interiorul halei, fără pierderi de căldură, şi implicit, cu un consum mai scăzut de energie”, a transmis Primăria Sectorului 2 într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a instituției.

Citește și: Care sunt cele mai periculoase cartiere din România. Ferentari este abia pe locul 14

De asemenea, primăria a anunțat că lucrările vor ține seamă și de nevoile persoanelor cu dizabilități, dat fiind că sectorul 2 are una dintre cele mai mari comunități de acest fel.

„Considerăm că fiecare persoană are dreptul la o viaţa independentă, motiv pentru care în Sectorul 2 nu lăsăm pe nimeni în urmă şi accesibilizăm Hala Terminal pentru ca fiecare client să își poată face cumpărăturile fără efort, indiferent de nevoile sale”, se scrie în comunicat.

Vor fi executate reparații atât la interiorul cât și la exteriorul clădirii, se vor reface instalațiile sanitare, electrice și termice, iar hala va fi recompartimentată. Astfel, va fi oprită degradarea imobilului, care va fi readus la standardele optime de utilizare. 

Lucrările vor dura 12 luni din momentul începerii lor, iar investiția totală va fi de de 6.902.020,72 lei fără TVA, adică aproximativ 1,38 milioane de euro.

„Pentru suprafaţa de 2284.20 mp este necesară o investiţie în valoare totală de 6.902.020,72 lei fără TVA. Proiectul de modernizare va dura 12 luni de la momentul începerii lucrărilor”, mai precizează Primăria Sectorului 2.

Citește și: PMB începe modernizarea șinelor de tramvai din Capitală în primăvara 2024. Ce linii sunt vizate

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te