Grindeanu spune că trenurile vor circula cu 160 km/h din 2024. În prezent viteza medie e de 44 km/h

DE Alin Crișan | Actualizat: 10.08.2023 - 10:35
Tren - Foto: CFR Călători/Imagine cu caracter ilustrativ

Ministrul Transporturilor a declarat că trenurile vor circula cu 160 km/h între Curtici şi Sighişoara, din a doua jumătate a 2024. În prezent, viteza medie a unui tren în România e de 44 km/h.

SHARE

Lucrările de reabilitare a liniei de cale ferată Simeria - Gurasada se vor încheia în primăvara anului viitor, astfel că din a doua jumătate a lui 2024 trenurile vor putea circula cu viteza de 160 de km/h de la Curtici până la Sighişoara, a declarat, miercuri, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, în cadrul unei vizite de lucru efectuată pe şantierul din gara Simeria.

Grindeanu spune că trenurile vor circula cu 160 km/h din 2024. În prezent viteza medie e de 44 km/h

"Acest tronson Gurasada-Simeria e undeva la 75-76%. Mare parte din acest tronson va fi finalizat anul acesta. Vor mai rămâne câteva puncte pe care responsabilii de proiect le-au amintit, care vor fi finalizate în primele luni ale anului viitor, astfel încât în primăvară să fie încheiată această lucrare. Unul dintre aceste puncte este legat de Gara Deva. Este un subiect pe care cred că l-am depăşit şi, de asemenea, situl arheologic de la Micia. Aceste puncte au fost depăşite. S-au făcut descărcările arheologice, s-au făcut toate lucrurile, dar toate acestea au consumat timp. Hunedoara este, probabil, principalul judeţ care deţine vestigii arheologice în România. Nimeni nu vrea să aducă atingere acestora. Vrem să avem infrastructură, dar nici nu vrem să stricăm lucrurile pe care le-am moştenit. Şi atunci s-a consumat timp. Au fost depăşite aceste momente. Undeva, prin martie - aprilie va fi inaugurat acest tronson, ajungându-se la viteza maximă de circulaţie, undeva la 160 de km/h", a spus ministrul Transporturilor.

Citește și: Descoperire de excepție în Munții Apuseni! Localnicii aveau ritualuri comune cu triburile din Africa

El a mai arătat că şi alte tronsoane de cale ferată care merg spre Arad se află în stadii de realizare cuprinse între 70 şi 90%, o parte dintre acestea urmând să fie finalizate în acest an, iar altele la începutul anului viitor.

"E foarte important că, undeva din a doua jumătate a anului viitor, se va circula cu viteză de 160 km /h de la Curtici până spre Sighişoara", a conchis Sorin Grindeanu.

Tronsonul de cale ferată Simeria-Gurasada face parte din proiectul de reabilitare a liniei de cale ferată Frontieră - Curtici - Simeria, parte componentă a Coridorului IV Pan-European, pentru circulaţia trenurilor cu viteză maximă de 160 km/h.

44 km/h, viteza medie a unui tren din România

Cu toate acestea, trenurile din România merg cu 44 de kilometri pe oră. Aceasta este viteza medie cu care un tren de călători circulă în România, arată un raport CFR Călători.

Nu stăm bine nici la respectarea orarului de călătorie. Anul trecut, întârzierile trenurilor au crescut cu un milion de minute faţă de 2021, mai exact la 4 milioane 300.000 de minute, potrivit observatornews.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te