Grindeanu: „În 2023 se va lansa licitația pentru construcția autostrăzii A9 Timișoara-Moravița”

DE Alin Crișan | Actualizat: 12.07.2022 - 20:08
Grindeanu - Foto: Profimedia

Ofertele depuse pentru construcţia lotului 3 (Pietroasele - Municipiul Buzău) se află în curs de reevaluare, iar până la finalul acestui an va fi desemnat un constructor, dă asigurări şeful de la Transporturi.

SHARE

Contractele pentru construcţia întregii autostrăzi A7 Ploieşti - Paşcani trebuie semnate, conform PNRR, până în luna decembrie 2023, însă, pe sectorul Ploieşti - Buzău, deja au fost semnate contractele de execuţie pentru loturile 1 şi 2, respectiv Dumbrava - Mizil şi Mizil - Pietroasele, iar construcţia va începe în cel mai scurt timp, scrie pe Facebook ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

"Termenul estimat pentru desemnarea constructorilor celor patru tronsoane ale sectorului de autostradă Buzău - Focşani este luna august 2022. Au fost obţinute toate avizele necesare, pentru aprobarea indicatorilor tehnico- economici, urmând ultimul pas, emiterea Hotărârii de Guvern, astfel încât să fie demarată licitaţia pentru construcţia celor trei tronsoane ale sectorului de autostradă Focşani - Bacău", a notat el.

Citește și: Orașul din România care intră în scenariul galben din cauza cazurilor de Covid-19. Incidență mare

Pentru sectorul Bacău - Paşcani, în data de 11.07.2022, CNAIR a transmis spre validare la ANAP documentaţiile necesare atribuirii contractelor pentru construcţia celor 3 loturi ale acestui tronson de autostradă.

În ceea ce priveşte autostrada Transilvania, licitaţia pentru proiectarea şi execuţia sectorului de autostradă Cheţani - Câmpia Turzii se află în ultima etapă de evaluare, estimându-se semnarea contractului în luna august, spune Grindeanu.

"De asemenea, proiectarea şi execuţia tronsoanelor Poarta Sălajului - Zalău şi Zalău - Nuşfalău, inclusiv Tunelul Meseş, se află în etapa a doua a licitaţiei. În cazul sectorului Suplacu de Barcău - Chiribiş, licitaţia se află în reevaluare oferte, termenul estimat pentru comunicarea rezultatului procedurii fiind luna august 2022", adaugă acesta.

De asemenea, pentru autostrada A9 Timişoara - Moraviţa, în luna iunie, la Timişoara, a fost semnat acordul dintre România şi Serbia pentru stabilirea conexiunii autostrăzii Timişoara - Moraviţa cu drumul de mare viteză Belgrad - Vatin. Elaborarea studiului de fezabilitate necesar construcţiei autostrăzii Timişoara - Moraviţa se află în derulare şi va fi finalizat în această toamnă, mai spune oficialul de la Transporturi.

Citește și: UE oferă 1 miliard de euro Ucrainei ca asistență financiară, în contextul războiului

"A fost finalizată analiza multicriterială 2, pentru definitivarea traseului. A fost obţinut certificatul de urbanism, iar în prezent se realizează investigaţii geotehnice. În 2023 se va lansa licitaţia şi pentru construcţia acestei autostrăzi. Aceasta este realitatea incontestabilă a evoluţiei proiectelor de infrastructură (...)", a transmis Sorin Grindeanu pe reţeaua de socializare după ce fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, a scris că guvernarea incompetentă PNL-PSD "a dat de gard" cu singurul proiect din PNRR. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te