Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a afirmat, vineri, că legea pe care a iniţiat-o şi care prevede că 33% dintre locurile eligibile pentru alegerile parlamentare să revină femeilor nu este adoptată şi speră ca proiectul să devină lege la începutul sesiunii parlamentare.
Gorghiu: Legea care impune ca 33% dintre locurile pentru parlamentare să revină femeilor, neadoptată
"E mare păcat că - în acest an electoral în care avem toate tipurile de alegeri - legea pe care am iniţiat-o şi care prevede ca 33% dintre locurile eligibile pentru alegerile parlamentare să revină femeilor nu este adoptată. Ar fi fost un mare progres al societăţii, un semn că actualul Parlament înţelege nevoia de avea egalitate de şanse în societate.
Că reprezentarea echitabilă a femeilor în administraţie, în Parlament, înseamnă tratarea cu seriozitate a temelor care preocupă în mod deosebit 51% din totalul populaţiei din România, femeile.
Citește și: Cine vrea să-i ia locul lui Nicușor Dan la PMB? Își asumă candidatura: „Trebuie să mă baţi pe mine”
Asigurarea echilibrului de gen în politică este un pas înainte pentru o societate mai aşezată. Încă mai e timp şi sper ca acest proiect să devină lege la începutul sesiunii parlamentare care va debuta la 1 februarie. Altfel, ratăm un standard important pentru încă alţi patru ani", a scris Alina Gorghiu, pe pagina sa de Facebook.
El a adăugat că, în calitate de lider al PNL Argeş, va dubla numărul de candidate pentru primării.
"Ca preşedintă a organizaţiei PNL Argeş, voi dubla numărul de candidate pentru primării. Vocea şi perspectiva femeilor trebuie să fie reprezentate corespunzător la nivel local.
Citește și: Care sunt țintele PNL pentru anul electoral 2024? Ciucă: „Trebuie să câștigăm”
Între timp, m-am alăturat celor peste 20.000 de semnatari ai petiţiei prin care se cere Parlamentului adoptarea unei legi care să asigure includerea femeilor pe listele eligibile la alegerile din 2024 şi o reprezentare corectă a femeilor în Parlament", a transmis Gorghiu.