Cine vrea să-i ia locul lui Nicușor Dan la PMB? Își asumă candidatura: „Trebuie să mă baţi pe mine”

DE Alin Crișan | 24.01.2024 - 20:41
Cine vrea să-i ia locul lui Nicușor Dan la PMB? Își asumă candidatura: „Trebuie să mă baţi pe mine” - Foto: Profimedia Images/ Imagine cu caracter ilustrativ
Cine vrea să-i ia locul lui Nicușor Dan la PMB? Își asumă candidatura: „Trebuie să mă baţi pe mine” - Foto: Profimedia Images/ Imagine cu caracter ilustrativ

Liderul PNL Bucureşti i-a pus „gând rău” lui Nicușor Dan. Sebastian Burduja a declarat că îşi asumă candidatura la Primăria Capitalei.

SHARE

Liderul PNL Bucureşti, ministrul Sebastian Burduja, a declarat că îşi asumă candidatura la Primăria Capitalei, el precizând că este în fişa postului său, după ce a preluat şefia organizaţiei PNL Bucureşti.

Cine vrea să-i ia locul lui Nicușor Dan la PMB? Își asumă candidatura: „Trebuie să mă baţi pe mine” 

”I-am spus public domnului Nicuşor Dan: Vrei să o baţi pe Firea? Trebuie să mă baţi mai întâi pe mine. Haide să facem alegeri primare. Nu mi-a răspuns”, a mai spus Burduja.

”E în fişa postului, pentru fiecare preşedinte de filială, să fie candidat la cea mai importantă funcţie din circumscripţia respectivă, în cazul Bucureştiului Primăria Generală.

Citește și: Ce spune Geoană despre o posibilă candidatură la prezidențiale? Când se decide?

Când eşti preşedinte de filială trebuie să îţi asumi şi nu ai o asumare mai important decât să dai ochi în ochi cu electoratul, să îi ceri votul, să îi ceri încrederea şi să demonstrezi că poţi să câştigi sau să ai un rezultat foarte bun”, a spus liderul PNL Bucureşti, în emisiunea România Politică de la Prima News, întrebat dacă va candida din partea PNL la Primăria Capitalei.

Sebastian Burduja a afirmat că o să îşi facă în continuare treaba ca ministrul al Energiei şi lider al PNL Bucureşti şi a precizat că este expert în dezvoltare urbană.

Despre candidaturile pentru sectoare, Sebastian Burduja a declarant că PNL a decis în forurile de conducere că ”vor merge prin noi înşine”, cee ace înseamnă că vor avea candidaţi la toate sectoarele şi binenţeles la Capitală.

Despre afirmaţia lui Nicuşor Dan că, printr-o candidatură a PNL, liberalii îi fac caou Gabrielei Firea mandatul de primar, Burduja a precizat că într-o democraţie, trebuie să câştige cel mai bun.

”Chiar dacă avem un primar în funcţie, el nu este un monarh în funcţie, nu este implicit candidatul dreptei”, a spus Burduja, precizând că nu este de acord ”cu acest narativ care este foarte ieftin”.

Potrivit lui Burduja, discuţia ar trebui să fie despre proiecte şi despre cee ace vor să facă pentru bucureşteni.

”I-am spus şi public domnului Nicuşor Dan: Vrei să o baţi pe Firea? Trebuie să mă baţi mai întâi pe mine. Haide să facem alegeri primare pe partea de dreapta, nu am nicio problemă”, a spus el.

Burduja a precizat că astfel de alegeri primare se fac în toate democraţiile avansate.

Citește și: Ciucă, despre candidatura la prezidenţiale: Nu poţi să ceri unui partid să vină să câştige alegerile

”Eu consider că Bucureştiul a avut parte, patru ani de zile, sub administraţia Firea, de o administraţie incapabilă şi cu tot felul de conexiuni, de caracatiţe şi tot ce s-a spus şi apoi am avut parte de încă trei ani de blocaje, din păcate, de un oraş care nu arată mai bine şi că este nevoie de aceasta a treia cale, liberal, aşa cum liberalii au demonstrat”, a subliniat Burduja.

Liderul PNL Bucureşti a mai spus că Nicuşor Dan nu i-a răspuns la această provocare pentru alegeri primare.  

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te