Gălățeanul despre care s-a crezut că a murit de COVID-19 a făcut infarct

DE Vlad Turcanu | Actualizat: 17.07.2020 - 08:08
Valentin Boldea Foto: Facebook/pagina personală

Bărbatul de 45 de ani din Galaţi, despre care s-a crezut iniţial că a decedat la două zile după ce a fost diagnosticat cu COVID-19 şi a refuzat internarea în spital, a a murit din cauza unui infarct.

SHARE

Lămuriri asupra acestui caz au fost aduse de medicul Valentin Boldea, medic primar şi fostul director al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Ce s-a întâmplat? Bărbatul de 45 de ani suferea de obezitate şi avea probleme cardiace. S-a simţit rău şi a fost dus la spital, unde a acuzat stări febrile şi tuse. Personalul medical a asociat simptomele cu cele specifice noului coronavirus, însă acestea sunt întâlnite şi la persoanele care au suferit un infarct.

Bărbatul a refuzat internarea în spital sub suspiciunea de coronavirus. Două zile mai târziu s-a simţit rău şi a chemat ambulanţa. În timp ce era transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului de Urgenţă din Galaţi, a suferit un infarct, iar medicii nu au mai reuşit să îl resusciteze.

Medicul Valentin Boldea, medic primar şi fostul director al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, a venit cu precizări şi clarificări în legătură cu circumstanţele în care a survenit decesul.

”Ce spuneţi de faptul că pe certificatul constatator al decesului completat după autopsie scrie infarct miocardic acut? Nu cumva la prima lui prezentare la UPU personalul s-a axat doar pe testarea COVID 19 şi au omis să-i facă un consult cardiologic? Simptomele cu care s-a prezentat se întâlnesc şi în debutul unui infarct miocardic. Cel mai probabil omul a plecat acasă cu un infarct în derulare pe care nu l-au diagnosticat. Deci se pare că nu omul a fost neglijent, ci un sistem care îşi axează atenţia doar pe COVID şi uităm că oamenii vin la urgenţe şi cu alte patologii”, a scris dr. Valentin Boldea pe o reţea de socializare.

De altfel, trupul neînsufleţit al bărbatului de 45 de ani a fost introdus într-un singur sac pentru decedaţi şi nu în doi, aşa cum este procedura la bolnavii de COVID. În plus, personalul de la morga spitalului a ataşat de sac un bilet pe care se menţiona ”COVID NEGATIV”. Informaţia a fost confirmată şi de o cunoştinţă a familiei celui decedat.

”Într-adevăr a murit de infarct miocardic (cunosc cazul şi nu am vrut sa comentez), dar ştirea asta circulă fără sens de ieri continuu. Dacă era pozitiv de Covid şi a făcut infarct cum să spui că a murit de Covid 19? Dar cum să nu precizezi măcar că avea probleme cardiace în nici o ştire, toţi ştiriştii sunt la fel, Covid 19 că dă bine la public...”, susţine acesta.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.