Gabriel Oprea, despre revenirea în PSD: „Nu am venit la ciolan. Am venit la greu, să ajut”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 26.11.2019 - 12:20
Gabriel Oprea. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Criticat de mai mulți lideri social-democrați pentru revenirea în PSD cu sprijinul Vioricăi Dăncilă, Gabriel Oprea a spus că „nu am venit la ciolan, am venit la greu, să ajut. Cred că trebuie să fim uniţi pentru a fi puternici”.

SHARE

„Apartenenţa mea la Partidul Social Democrat este una firească. Am fost invitat să revin în PSD, iar dorinţa mea este să sprijin militarii şi politiştii, din orice perspectivă. Nu am venit la ciolan, am venit la greu, să ajut şi cred că trebuie să fim uniţi pentru a fi puternici, să construim, să întărim, să strângem rândurile, nu să distrugem”, a scris Gabriel Oprea, pe pagina sa de Facebook.

Precizările lui Oprea vin în contextul în care mai mulți lideri ai PSD, între care Gabriela Firea și Mihai Fifor, au criticat revenirea acestuia în partid.

Duminică, Gabriel Oprea și-a făcut apariția la sediul PSD și, la insistențele jurnaliștilor, Viorica Dăncilă a confirmat că acesta este vicepreședinte al partidului.

Acest lucru a fost posibil în baza unui protocol de colaborare semnat de PSD cu o asociație obscură condusă de Oprea.

Anunțul Vioricăi Dăncilă a aruncat în aer o parte a membrilor PSD, Gabriela Firea, primar al Capitalei și vicepreședinte al partidului, criticând dur reprimirea lui Oprea ăn partid.

„Noi am făcut protocol de colaborare cu sindicatele, cu CNSLR Frăţia, cu Uniunea Militarilor şi Poliţiştilor, am făcut cu mai multe sindicate, iar prin aceste protocoale pe care le-am semnat, liderii sindicatelor respective fac parte din Comitetul Executiv Naţional. Am făcut cu cinci sindicate, deci avem cinci vicepreşedinţi. Au şi drept de vot”, a explicat, duminică, Viorica Dăncilă modalitatea prin care Gabriel Oprea a revenit în partid și a primit funcția de vicepreședinte.

De cealaltă parte, Gabriela Firea, care s-a delimitat de deiciza Vioricăi Dăncilă, susține că Oprea a fost „impus” în funcţie, fără votul celorlalţi membri din conducere: „Eram în primul rând la CEx, în campania electorală, când ni s-a cerut votul pentru colaborarea cu câteva sindicate. Propunere votată în unanimitate. Nu s-a citit numele preşedinţilor acelor sindicate – unele de care nu am auzit în viaţa mea, nu s-a precizat că devin automat vicepreşedinţai ai PSD şi că au drept de vot în BPN (Biroul Permanent Naţional – n.r.) şi CEx, ca şi cum ar fi fost votaţi în Congres de către delegaţii din toată ţara”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.