FOTO Un chinez a plecat călare în februarie 2022 din Spania și a intrat pe 29 iulie 2023 în România

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 31.07.2023 - 13:46
Un chinez a plecat călare în februarie 2022 din Spania și a intrat pe 29 iulie 2023 în România - Foto: presasm.ro
Un chinez a plecat călare în februarie 2022 din Spania și a intrat pe 29 iulie 2023 în România - Foto: presasm.ro

Aventură extremă. Xu Zhixian, un chinez în vârstă de 32 de ani, a plecat călare pe cal în februarie 2022 din Spania și vrea să ajungă până în China. Până în prezent a străbătut zece țări, sâmbătă, 29 iulie 2023, intrând în România pe la Vama Petea.

SHARE

Xu Zhixian, un cetățean chinez în vârstă de 32 de ani, face o călătorie mai puțin obișnuită.

El a pornit din Spania (în 20 februarie 2022), alături de calul său, și își propune să ajungă până în China.

Până în prezent a străbătut zece țări. Sâmbătă, 29 iulie, acesta a intrat prin Vama Petea/Csengersima, iar polițiștii de frontieră l-au salutat și l-au lăsat să intre în țară fără nicio problemă. Mai mult, s-au și fotografiat alături de el.

Citește și: Prietenie. Bica este angajată în Italia la firma interpușilor Elenei Udrea. Și-a închis restaurantul

Un chinez a plecat călare în februarie 2022 din Spania și a intrat pe 29 iulie 2023 în România

După achiziționarea unui cal numit Huihui și o perioadă de trei luni învățând arta călăriei de la un vânzător de cai, Xu și-a început aventura călare pe 20 februarie din Lalin, Spania, relatează presasm.ro.

De-a lungul acestor luni aventuroase, Xu a parcurs deja peste 2.500 de kilometri, străbătând o parte din pitorescul continent european. A traversat granițele, a călătorit prin peisaje variate și a trecut prin experiențe cu totul unice.

Cu un ritm de aproximativ 30 de kilometri pe zi, aventura lui Xu nu este contracronometru, oferindu-i ocazia să se bucure de fiecare destinație și să cunoască mai profund cultura locurilor pe care le străbate.

Pe parcursul aventurii sale, Xu a folosit resurse minime pentru a economisi bani și a se descurca în călătoria sa. Acesta a achiziționat un sac de dormit, o saltea gonflabilă și un cort pentru a petrece nopțile sub cerul liber, economisind astfel bani pentru cazare. Conform declarațiilor lui Xu, cheltuielile sale au fost reduse la mai puțin de 600 de euro pe lună, inclusiv costurile îngrijirii atente a calului său Huihui.

Citește și: O mare actriță a murit în azilul de bătrâni. Avea 90 de ani. Familia nu a dezvăluit cauza decesului

O călătorie de o asemenea anvergură vine, evident, cu provocări unice și haioase.

De exemplu, Xu a mărturisit că călătoria pe cal necesită mai mult timp și efort decât ar face-o în mod obișnuit pe jos sau cu mijloacele de transport tradiționale. În loc să parcurgă distanțele pe jos în șase ore, cum ar face un pieton, Xu petrece între 10 și 12 ore pe cal, deoarece acesta se oprește să pască în drumul său.

Însă, cu toate acestea, Xu Zhixian se bucură de fiecare moment al călătoriei sale neobișnuite și consideră că această aventură reprezintă o oportunitate de a se cunoaște mai bine și de a învăța lucruri noi în fiecare zi. Fără un motiv clar pentru a se aventura în această călătorie, el afirmă că face totul doar pentru plăcerea de a o face și pentru a-și îndeplini visul.

Călătoria lui Xu Zhixian prin Europa călare pe cal este o demonstrație uluitoare a spiritului aventurier și a dorinței de a explora lumea într-un mod neconvențional.

Prin documentarea sa în postări video și învățând din fiecare experiență, Xu inspiră nu numai pe adepții săi de pe rețelele sociale, ci și pe toți cei care visează să își urmeze pasiunile și să îndrăznească să trăiască povești remarcabile.

Urmărește-ne pe Google News

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te