FOTO & VIDEO Proteste anti-mască și împotriva restricțiilor COVID, în București și mai multe orașe

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 29.03.2021 - 10:21

Mii români au ieșit în stradă, în noaptea de duminică spre luni, în București și mai multe orașe, fără a respecta nicio regulă, pentru a-și manifesta nemulțumirile față de noile restricții impuse pentru limitarea pandemiei de COVID.

SHARE

„Jos masca!”, „Jos restricțiile!”, „Libertate!”

În Piaţa Universităţii din București, sute de oameni s-au adunat să protesteze faţă de restricţiile impuse de autorităţi. Participanţii la protestul spontan nu au purtat măşti şi au scandat lozinci anti-guvernamentale şi împotriva restricţiilor. Protestul s-a terminat în jurul orei 4.00.

Citește și:

Şefii Poliţiei şi Jandarmeriei Capitalei, apel către populaţie: Vă rugăm să purtaţi mască

În Sibiu, peste 300 de oameni, majoritatea tineri, s-au adunat în Piața Mare duminică, imediat după ora 20.00, când au intrat în vigoare noile restricții. Au scandat, au intonat imnul „Deșteaptă-te române”, apoi au plecat în marș pe marile bulevarde ale Sibiului.
 
Ei au spus că își doresc înapoi libertatea, pentru că de un an de zile simt că nu mai sunt liberi, și reinstaurarea legii în țară.
 
Protestul de la Sibiu a fost pașnic și s-a încheiat mult după miezul nopții, în jurul orei 3, fără incidente. Foarte mulți jandarmi și polițiști i-au însoțit pe tot traseul pe protestatari, fără să existe o intervenție în forță.
 
Protestatarii au scandat „Jos masca”, „Ieșiți din casă e și țara voastră”, „Jos restricția”, „Ne-ați umilit” sau „Jos Arafat”.
 
 
În Timişoara, oraşul cu cea mai mare incidenţă a numărului de cazuri de COVID-19, sute de oameni au ieşit în stradă fără să poarte mască şi au scandat „Arafat, nu uita, Timişoara nu-i a ta”. Liderii protestului le-au transmis participanţilor că amenzile pe care le vor primi nu sunt legale. Protestatarii au mers și acasă la primarul Dominic Fritz și au scandat „Demisia”. Primarul nu a avut nicio reacție, informează Mediafax.
 
 
De asemenea, în Constanţa, zeci de persoane au participat la un protest spontan. Ei au scandat mesaje împotriva guvernului şi a restricţiilor impuse. Protestatarii au strigat: „Libertate”, „Hoţii” sau „Masca jos”, „Deschideţi HoReCa”, „Jos Chiţac (Vergil Chițac – primarul orașului)” şi „Jos Guvernul”.
 
 
 
La Brăila, peste o sută de persoane au ieşit să protesteze și au scandat „Libertate”, „Demisia” sau „Brăila, trezeşte-te”.
 
Și la Galați au fost proteste faţă de noile restricţii de circulaţie impuse de Guvern începând din weekend. Oamenii au strigat „Libertate”, „Ieşiţi în stradă” şi au blocat circulaţia pe strada Brăilei.
 
Proteste de acest fel au fost și în Pitești, în Arad și în alte orașe mari ale țării.
 
 
 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.