FOTO A mai trecut o lună și Hotel Triumf, de patrimoniu, are acoperișul distrus și neprotejat

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 09.03.2021 - 14:36

Acoperișul distrus în urma unui incendiu al Hotelului Triumf, clădire de patrimoniu din centrul Bucureștiului, se află în aceeași stare de abandon. RA-APPS, care administrează clădirea, a anunțat o licitație pentru reparații. Până atunci, nu s-a pregătit nici un fel de protecție.

SHARE

Acoperișul și o parte din podul Hotelui Triumf au fost afectate de incendiul izbucnit în data de 12 septembrie 2020. De atunci, Regia Autonomă-Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) nu a luat nici o măsură pentru a proteja căldura de ninsoarea și ploile din această iarnă. 

Acoperișul distrus în urma unui incendiu al Hotelului Triumf, clădire de patrimoniu din centrul Bucureștiului, se află în aceeași stare de abandon de șase luni. RA-APPS a anunțat în ianuarie că pregătește documentația necesară atribuirii contractului de execuție, urmând ca în cursul săptămânii 25.01. – 29.01.2021 să o publice pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP/SIAP).   

De atunci a mai trecut o lună de zile și, la fața locului, lucrurile sunt neschimbate, așa cum o arată fotografiile realizate de Newsweek România.

 

Proceduri greoaie pentru repararea acoperișului

RA-APPS anunța la finalul lui ianuarie că imediat după stingerea incendiului și după evaluarea pagubelor, în vederea limitării extinderii unor posibile daune cauzate de infiltrațiile de apă provocate de intemperii, a luat măsuri de conservare, montând în interiorul podulului o membrană impermeabilă care să preia funcția acoperișului distrus in incendiu.

„Pentru a obține autorizațiile/avizele necesare efectuării tuturor reparațiilor, am  demarat următoarele proceduri: 

- Depunere notificare către Primăria Municipiului București, în vederea reparației acoperișului Hotelului TRIUMF, având numărul de înregistrare 1883501/21.09.2020;

-        Avizul Ministerului Culturii, cu nr. 1105/Z/21.09.2020, pentru punere în siguranță 21.09.2020”, arată R.A.- A.P.P.S. într-un comunicat. 

Hotel Triumf, din București, a fost ridicată în perioada interbelică și se regăsește înscris pe Lista Monumentelor Istorice.

Citește și: Hotel Triumf, de patrimoniu, cu acoperișul nereparat după 5 luni de la un incediu

Tot atunci, Regia Protocolului de Stat menționa că intervențiile propuse fac parte din categoria lucrărilor de conservare/reabilitare/restaurare, păstrează aspectul arhitectural originar al monumentului și nu modifică indicatorii urbanistici existenți, caracteristici zonei protejate.

Așadar, nu s-au efectuat decât proceduri birocratice, dar nici una concretă, în teren, pentru protejarea hotelului până când va fi desemnat un constructor care să efectueze reparația. În tot acest timp, daunele la clădire riscă să crească.

„Având în vedere obținerea Autorizației de Construcție în cursul săptămânii trecute (20.01.2021 ), R.A.-A.P.P.S., prin Sucursala pentru Reprezentare și Protocol TRIUMF (S.R.P.Triumf) lucreză, în prezent, la întocmirea documentației necesare atribuirii contractului de execuție, urmând ca în cursul săptămânii 25.01. – 29.01.2021 să publice, pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP/SIAP), documentația necesară atribuirii contractului menționat”, afirmă R.A.- A.P.P.S. în comunicatul remis presei”, anunța regia. 

Newsweek România a trimis o nouă solicitare către RA-APPS pentru a vedea în ce măsură au avansat procedurile pentru licitație. 

„Pentru atribuirea contractului având ca obiect ”Lucrări de reparație acoperiș – imobil Hotel Triumf” R.A.-A.P.P.S., prin Sucursala pentru Reprezentare și Protocol TRIUMF a publicat, pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), anunțul de participare simplificat cu nr. SCN 1081463/28.01.2021, termenul limită de depunere a ofertelor fiind data de 22.02.2021.

 La data prezentei, autoritatea contractantă se află în proces de evaluare a ofertelor depuse urmând ca, numele ofertantului, căruia îi va fi atribuit contractul, să fie publicat pe platforma SEAP”, a fost răspunsul oferit de RA-APPS, pe 9 martie. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te