Hotel Triumf, de patrimoniu, cu acoperișul nereparat după 5 luni de la un incediu

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 24.01.2021 - 17:09
Acoperișul Hotelului Triumf, distrus de un incendiu în septembrie 2020

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, susține că Hotelul Triumf, monument istoric, aflat în proprietatea R.A.-A.P.P.S., este lăsat să se degradeze. Regia protocolului de stat a reacționat

SHARE

„Toată conducerea R.A.-A.P.P.S trebuie zburată urgent din funcţie şi să răspundă în faţa legii”, afirmă primarul Sectorului 1.

Clotilde Armand a anunțat că va discuta cu reprezentanţii Ministerului Culturii pentru remedierea situaţiei.

„Aşa arată Hotelul Triumf din inima Bucureştiului, pe Şoseaua Kiseleff. Clădirea este monument istoric şi în luna septembrie a anului trecut a avut un incendiu la acoperiş. De atunci şi până acum este lăsat să se degradeze. Între timp, au trecut destule ploi şi zăpezi”, a scris, duminică, pe Facebook, Clotilde Armand.

 

R.A.- A.P.P.S.: Am solicitat aviz pentru reparații de urgență

Acoperișul și o parte din podul Hotelui Triumf au fost afectate de incendiul izbucnit în data de 12 septembrie 2020.

„Imediat după stingerea incendiului și după evaluarea pagubelor, în vederea limitării extinderii unor posibile daune cauzate de infiltrațiile de apă provocate de intemperii, R.A.-A.P.P.S. a luat măsuri de conservare, montând în interiorul podulului o membrană impermeabilă care să preia funcția acoperișului distrus in incendiu.

Pentru a obține autorizațiile/avizele necesare efectuării tuturor reparațiilor, am  demarat următoarele proceduri: 

-        Depunere notificare către Primăria Municipiului București, în vederea reparației acoperișului Hotelului TRIUMF, având numărul de înregistrare 1883501/21.09.2020;

-        Avizul Ministerului Culturii, cu nr. 1105/Z/21.09.2020, pentru punere în siguranță 21.09.2020”, arată R.A.- A.P.P.S. într-un comunicat. 

Hotel Triumf, din București, a fost ridicată în perioada interbelică și se regăsește înscris pe Lista Monumentelor Istorice.

„Conform legislației în vigoare, proprietarul unui monument istoric (indiferent daca este statul, prin reprezentanții săi sau un proprietar privat), are obligația de a întreține monumentul istoric, de a nu face intervenții fără un aviz prealabil, de a asigura paza, conservarea, consolidarea, restaurarea și punerea în valoare, prin mijloace adecvate.

-        Depunere documentație pentru avizul Ministerului Culturii, în vederea efectuării reparațiilor în regim de urgență la acoperiș, din data de 21.09.2020;

Menționăm faptul că, intervențiile propuse fac parte din categoria lucrărilor de conservare/reabilitare/restaurare, păstrează aspectul arhitectural originar al monumentului și nu modifică indicatorii urbanistici existenți, caracteristici zonei protejate.

Având în vedere obținerea Autorizației de Construcție în cursul săptămânii trecute (20.01.2021 ), R.A.-A.P.P.S., prin Sucursala pentru Reprezentare și Protocol TRIUMF (S.R.P.Triumf) lucreză, în prezent, la întocmirea documentației necesare atribuirii contractului de execuție, urmând ca în cursul săptămânii 25.01. – 29.01.2021 să publice, pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP/SIAP), documentația necesară atribuirii contractului menționat”, afirmă R.A.- A.P.P.S. în comunicatul remis presei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te