Alegeri prezidențiale LIVE

Vezi în timp real prezența la vot
8.911.230 Votanți în România
49,48 %
735.418 Votanți în străinătate
Click aici pentru statistici complete

Fost şef al Poliţiei Mizil, condamnat pentru favorizarea unor traficanţi de minori

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 05.10.2021 - 18:32
Fostul şef al Poliţiei Mizil Marius Rotaru a fost condamnat de Tribunalul Prahova la trei ani de închisoare cu suspendare. / Foto: ILFOV Romania, Facebook
Fostul şef al Poliţiei Mizil Marius Rotaru a fost condamnat de Tribunalul Prahova la trei ani de închisoare cu suspendare. / Foto: ILFOV Romania, Facebook

Fostul şef al Poliţiei Mizil Marius Rotaru a fost condamnat de Tribunalul Prahova la trei ani de închisoare cu suspendare pentru favorizarea făptuitorului într-un dosar de trafic de minori în care a fost trimis în judecată de DIICOT Ploieşti în anul 2018.

SHARE

Potrivit portalului instanţelor de judecată, Marius Rotaru a fost achitat pentru folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual, pe motiv că fapta nu există, şi a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pe perioada unui termen de supraveghere de 4 ani pentru favorizarea făptuitorului.

În acelaşi dosar au fost condamnate alte două persoane.

Astfel, unul dintre inculpaţi, care mai avea la activ o condamnare, a fost condamnat pentru trafic de minori la o pedeapsă de 7 ani, 8 luni şi 245 de zile închisoare.

Citește și: Faraonul de la Madrid, unul dintre capii grupării Sportivilor, îndrăgostit de „trufandaua” din Bănie

În cazul acestuia, instanţa a dispus şi confiscarea unor sume de bani provenite din activitatea infracţională.

De asemenea, în cazul unui inculpat minor a fost dispusă măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă de 4 ani, arată sursa citată. Decizia magistraţilor poate fi atacată cu apel.

Citește și: Fulgy, fiul Clejanilor, declarat pericol public. Judecătorii îl trimit forțat la psihiatru

Acuzații grele: constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, furt calificat, viol, favorizarea făptuitorului şi folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual

Fostul şef al Poliţiei Mizil, Marius Rotaru, dar şi alţi inculpaţi din dosar au fost reţinuţi de procurorii DIICOT Ploieşti, în septembrie 2016 pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, furt calificat, viol, favorizarea făptuitorului şi folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual.

"În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu luna decembrie 2015 şi până în prezent, inculpaţii Baicu Eduard-Florian, Călin Leontin-Florian, Chirbea Cornelia şi suspecţii C. N. F., R. M.-M. şi C. S. au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat având ca scop săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi trafic de persoane, constând în recrutarea, transportarea şi adăpostirea în scopul exploatării sexuale, de cele mai multe ori prin exercitarea de acte de violenţă. S-a reţinut că inculpaţii au constrâns persoanele vătămate care erau recrutate în special de pe raza judeţelor Prahova şi Buzău să întreţină zilnic acte sexuale la stradă cu diverse persoane care tranzitau zona", preciza DIICOT într-un comunicat emis la acel moment.

Potrivit comunicatului DIICOT, exista suspiciunea rezonabilă că Marius Rotaru, în calitate de şef al Poliţiei Mizil, i-a favorizat pe membrii grupului infracţional prin lipsa acţiunii conferite de atribuţiile de serviciu şi nesesizarea organelor competente.

"De asemenea, s-a reţinut că inculpatul Rotaru Marius a pretins favoruri sexuale din partea mai multor persoane exploatate de către membrii grupului infracţional organizat în scopul de a îndeplini un act care intra în atribuţiile sale de serviciu, respectiv acela de a da curs plângerilor formulate de către aceste persoane", se mai arată în comunicat.

În motivarea deciziei Tribunalului Prahova, care a dispus arestarea a patru inculpaţi în acest dosar, se menţiona faptul că Marius Rotaru încerca să medieze conflictele dintre membrii grupului de traficanţi de persoane şi cei care formulau plângeri penale, în sensul că plângerile, reclamaţiile sau sesizările nu erau înregistrate sau înaintate către alte organe competente în soluţionarea lor.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te