Fondatoarele Asociaţiei „Dăruieşte Viaţa”: Firea nu are nicio contribuţie la construcţia spitalului

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 30.10.2019 - 14:02

Fondatoarele Asociaţiei „Dăruieşte Viaţa”, Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu, au comentat, miercuri, afirmaţia Gabrielei Firea potrivit căreia şi ea ar fi avut o contribuţie la această investiţie, punând la dispoziţie terenul, în valoare de un milion de euro.

SHARE

Fondatoarele asociației care construiește un spital pentru copiii cu cancer spun că, potrivit extrasului de carte funciară, terenul aparţine statului român, iar Gabriela Firea nu are niciun fel de contribuţie.

„Chiar dacă Primăria Capitalei ar fi pus la dispoziţie terenul, pentru că nu ni l-a dat nimeni, asta nu este un merit”, a spus Oana Gheorghiu, precizând că Gabriela Firea ”nu este stăpâna acestui oraş şi este doar un administrator”.

„Doamna Gabriela Firea nu are niciun fel de contribuţie şi, chiar dacă Primăria Capitalei ar fi pus la dispoziţie terenul, pentru că nu ni l-a dat nimeni, asta nu este un merit. Doamna Gabriela Firea nu este stăpâna acestui oraş şi este doar un administrator.

Eu cred că nici Ceauşescu nu îşi asuma lucrurile din ţara asta, nu-şi asuma ţara pe persoană fizică. Bucureştiul nu este al doamnei Gabriela Firea, este al nostru al tuturor”, a declarat, miercuri, la Digi 24, Oana Gheorghiu, care a precizat că s-a ocupat personal de obinerea avizelor şi autorizaţiilor de construcţie, iar potrivit extrasului de carte funciară, terenul aparţine statului român.

Cele două fondatoare ale Asociaţiei „Dăruieţe Viaţă”, care construieşte un spital în Bucureşti, au precizat că ”doamna Firea are datoria să îşi facă treaba în acest Bucureşti, nu să ”arunce cu noroi” în ele şi în 260.000 de oameni şi peste 1.700 de companii.

Ele au comentat şi refuzul Ministerului Sănătăţii de a dota spitalul cu un aparat de radioterape. Asociaţia a cerut un astfel de aparat, extrem de scump, de la Ministerul care are un program cu Banca Mondială.

„Am primit răspunsul că nu poate să doteze pentru că în România sunt prea puţini copii bolnav de cancer. Dacă vă puteţi imagina un astfel de răspuns şi nu este eficient”, au mai spus fondatoarele Asociaţiei.

Declarațiile celor două activiste vin în contextul în care Gabriela Firea a acuzat marți seară la Digi 24 că „meritele ei” în construirea spitalului de Oncologie nu sunt apreciate, deoarece terenul pe care se ridică imobilul este al Primăriei și valorează 1 milion de euro.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.