Focar de pestă porcină, în Sectorul 6. Animalele nu trebuie să aibă acces la păşunat şi bălți

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 29.09.2021 - 19:08
Focar de pestă porcină, în Sectorul 6. Animalele nu trebuie să aibă acces la păşunat şi bălți. / Foto: stirileprotv.ro

Primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu a anunţat că a participat miercuri la şedinţa Centrului Local de Combatere a Bolilor al Municipiului Bucureşti unde a fost aprobat un plan de măsuri pentru eliminarea focarului de pestă porcină în Sectorul 6.

SHARE

Astfel, „reprezentanţii instituţiilor nominalizate, autorităţile publice locale şi unităţile locale de sprijin vor duce la îndeplinire prevederile Programului de Măsuri pentru combaterea focarului de pestă porcină africană la suine domestice  în exploataţia non-profesională din sectorul 6, Bucureşti, precum şi măsurile care se impun în zonele de restricţie”, conform deciziei Centrului Local de Combatere a Bolilor al Capitalei.

Citește și: FOTO Bianca Rus, de la obezitate la piele și os. A slăbit 70 de kilograme și are analizele praf

„Instituţia Prefectului – Municipiul Bucureşti informează că astăzi, 29 septembrie 2021, a avut loc şedinţa Centrului Local de Combatere a Bolilor al Municipiului Bucureşti, cu ordinea de zi:
 
-Aprobarea Programului de Măsuri privind combaterea focarului de pestă porcină africană la suine domestice într-o exploataţie non-profesională din sectorul 6, Bucureşti, precum şi măsurile care se impun în zonele de restricţie.
 
 
Astfel, având în vedere:
 
– Prevederile Ordonanţei Guvernului nr.42/2004 privind organizarea activităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, cu modificările şi completările ulterioare;
 
– Prevederile Hotărârii Guvernului nr.1189/2009 privind organizarea, funcţionarea şi atribuţiile Centrului Naţional de Combatere a Bolilor şi ale structurilor din componenţa acestuia;
 
– Adresa Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti nr. 24.998/28.09.2021, înregistrată la Instituţia Prefectului – Municipiul Bucureşti sub nr. 23.053/29.09.2021;
 
– Prevederile Ordinului ANSVSA nr.99/2006 care transpune Directiva CE nr.60/2002;
 
– Ordinul Prefectului Municipiului Bucureşti nr. 782/15.10.2012 privind actualizarea Centrului Local de Combatere a Bolilor – Municipiul Bucureşti;
 
– Regulamentul privind organizarea, atribuţiile şi funcţionarea Centrului Local de Combatere a Bolilor – Municipiul Bucureşti
 
Centrul Local de Combatere a Bolilor Ilfov aprobat Programul de Măsuri pentru combaterea focarului de pestă porcină africană la suine domestice din exploataţia din sectorul  6, Bucureşti. Reprezentanţii instituţiilor nominalizate, autorităţile publice locale şi unităţile locale de sprijin vor duce la îndeplinire prevederile Programului de Măsuri pentru combaterea focarului de pestă porcină africană la suine domestice  în exploataţia non-profesională din sectorul 6, Bucureşti, precum şi măsurile care se impun în zonele de restricţie.
 
Aducem la cunoştinţă publică Decizia de informare a cetăţenilor cu privire la focare şi măsuri”, a transmis Prefectura Capitalei într-un comunicat de presă. 
 
„Am fost informat că în Sectorul 6 există un focar de pestă porcină. Am participat deja la o şedinţă a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru de Situaţii de Urgenţă (CMBSU) în care am discutat şi am decis planul pentru eliminarea focarului.
 
Poliţia Locală a Sectorului 6 şi Direcţia de Servicii Publice a Primăriei Sectorului 6 vor interveni mâine, conform planului adoptat azi, sub îndrumarea metodologică a Direcţiei Sanitare şi Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) pentru a elimina focarul de infecţie şi pericolul reprezentat de către acesta”, a scris Ciprian Ciucu pe Facebook, informează news.ro. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te