Florin Piersic, la terapie intensivă după intervenția chirurgicală. Proteza „focar”, îndepărtată

DE Alin Crișan | 09.05.2024 - 19:09
Florin Piersic, la terapie intensivă după intervenția chirurgicală. Proteza „focar”, îndepărtată - Foto: INQUAM Photos/ Octav Ganea

Florin Piersic a fost operat și mutat la Terapie Intensivă. Proteza de la picior, cea care a stat la baza infecției care s-a generalizat, a fost înlocuită de medici.

SHARE

În urmă cu puțin timp medicii au anunțat că Florin Piersic a fost operat. Medicii i-au înlocuit proteza de la picior, cea care a stat la baza infecției care s-a generalizat. După intervenția chirurgicală, marele actor a fost transferat la Terapie Intensivă. 

Florin Piersic, la terapie intensivă după intervenția chirurgicală. Proteza „focar”, îndepărtată

Florin Piersic a ieșit din operație în urmă cu puțin timp. Medicii de la spitalul „Foișor” i-au scos proteza de la genunchi, dispozitivul care a fost sursa infecției generalizate în tot organismul, după cum au spus cei de la „Foișor” într-un comunicat dat în această dimineață.

Această proteză a fost înlocuită cu una provizorie, din ciment și antibiotic, pentru a putea lupta cu această infecție. Acum este în Terapie Intensivă, așa cum este procedura după orice operație. Florin Piersic va mai rămâne câteva zile, cel mai probabil, la spitalul „Foișor”, după care marele actor se va întoarce pentru continuarea tratamentului la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș”.

Citește și: ULTIMA ORĂ Florin Piersic se află în stare gravă. Ce spun medicii?

El este deja în patrulea spital în care este tratat. Medicii au avut până acum două variante pentru sursa infecției, fie un stafilococ luat printr-o branulă, fie cum au spus astăzi medicii de la spitalul „Foișor”, că sursa acestei infecții este proteza respectivă, o proteză la genunchiul stâng, înlocuită în 2019.

Dispozitivul i-a mai creat probleme actorului, și a mai suportat intervenții medicale pe această temă. El a mai fost și la Spitalul Militar din Cluj la sfârșitul lunii aprilie, de acolo a fost transferat la Institutul Inimii pentru că în continuare problema pe parte cardiologică este una destul de gravă, după care a ajuns în București la Institutul „Matei Balș”, iar astăzi a fost transferat la „Foișor”, unde i-au fost făcute mai multe investigații.

Acum așteptăm ca starea lui să se stabilizeze și să se întoarcă la „Matei Balș” unde va primi în continuare toate îngrijirile medicale de care are nevoie. Reamintesc că Florin Piersic are 88 de ani și o stare destul de gravă, însă medicii de la Matei Balș s-au arătat în aceste zile destul de optimiști.

Citește și: „Un crai veșnic curtat, un om liber întreaga sa viață”. Florin Piersic și marile sale iubiri

„În urma investigațiilor efectuate la spitalul nostru, având în vedere starea gravă a pacientului Florin Piersic, s-a constituit o echipă compusă din medici ortopezi, ATI, infectioniști și medic cardiolog și s-a decis efectuarea intervenției chirurgicale în regim de urgență.

A fost extrasă proteza de genunchi, s-a practicat asanare extinsă și implantarea unei proteze tip spacer cu caracter temporar, purtătoare de antibiotic. În prezent pacientul se află în secția ATI, în stare stabilă”, au transmis reprezentanții spitalului „Foișor”, potrivit digi24.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te