Florin Cîţu solicită o şedinţă a coaliţiei pe tema facturilor la energie și a gestionării pandemiei

DE Daniel Toșa | 20.01.2022 - 11:41
Florin Cîţu solicită o şedinţă a coaliţiei pe tema facturilor la energie și a gestionării pandemiei/FOTO: Facebook/Florin Citu

Liderul PNL Florin Cîţu a cerut o şedinţă online a coaliţiei pe tema facturilor la energie, a gestionării pandemiei şi a dobânzilor mari la împrumuturi, afirmă surse din coaliţie.

SHARE

Florin Cîţu a cerut o şedinţă online a coaliţiei în care să se discute despre energie, dobânzile mari la împrumuturi şi despre modul de gestionare a valului 5 al pandemiei, afirmă surse din coaliție.

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a declarat, miercuri, că peste două milioane de facturi la energie urmează să fie refăcute în perioada următoare, precizând că a făcut apel la furnizorii de energie să nu aştepte controalele ANPC.

Potrivit acestuia, din informaţiile pe care le are, o bună parte din furnizori şi-au modificat aceste aplicaţii, pentru a corecta facturile emise incorect.

Citește și: Pandemia copiilor: De două ori mai mulți copii infectați cu COVID în două zile. 10% sunt în spitale

„Până în acest moment avem 97 de controale finalizate şi sunt încă 100 de controale pe care le derulează colegii de la ANPC în teritoriu”, a spus ministrul la Profit Tv, precizând că „peste două milioane de facturi urmează să fie refăcute, mai precis 2.232.224 de facturi”.

Șeful ANRE stă bine la soare în Dominicană

În plin scandal al facturilor la energie, Dumitru Chiriță, președintele reglementatorului – Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei – ANRE – a plecat în concediu, în Republica Dominicană, potrivit unor surse din interiorul instituției.

Citește și: OLAF: Grup infracțional în România care a deturnat sute de mii de euro din fonduri UE

Surse convergente au declarat, însă, pentru cursdeguvernare.ro că Dumitru Chiriță a plecat în vacanță în Republica Dominicană. El lipsește din instituție de vinerea trecută, iar luni a fost văzut în zona Punta Cana a insulei.
Președintele ANRE n-a putut fi contactat pentru a lămuri diferența dintre varianta oficială care se știe în instituție și locul în care se află de fapt.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.